• Posted by : Unknown 1 Mart 2011 Salı

    Adres satırının yanında bazı web sitelerinin kendilerine özel ikonlarını görürsünüz.Bunlar, o sitenin farkedilmesini sağlayan ve favorilere eklendiğinde isminin yanında gözüken minik ikonlardır.Siz de blogunuzun faviconunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.Üstelik bunu yapmak için her hangi bir grafik programı kullanmanız şart değildir.

    favicon


    Favicon Nedir?

    Favicon terimi İngilizce “Favorites Icon”dan kısaltılmıştır.Bu favicon dosyası siteniz ziyaret edildiğinde adres satırında belireceği gibi adresiniz sık kullanılanlara eklendiğinde de site adınızın baş kısmında görünecektir.Faviconlar özellikle siteyi sık kullanılanlara eklediğinizde listede kolayca bulunmasını sağlar.Yani bir anlamda o site için simgedir, bayraktır.

    Favicon dosyası 16×16 piksel boyutlarında .ico uzantılı bir grafik dosyasıdır.Modern web tarayıcıları artık .gif ve .png uzantılı dosyaları da favicon olarak gösterebilmektedirler.Fakat genel olarak .ico uzantılı dosyalar favicon olarak kullanılmaktadır.

    Favicon Kullanmanın Faydaları

     

    • Favicon kullanırsanız ziyaretçileriniz sitenizi sık kullanılanlara eklediğinde site adınızın hemen önünde favori ikonunuz yer alacaktır. Böylelikle sitenizin kolayca bulunabilmesini sağlayacaktır.
    • Ziyaretçi sitenizin kısa yolunu masaüstüne oluşturursa, kısa yol simgesi favicon resmi ile siteniz ayıredici bir şekilde masaüstünde yer alacaktır.
    • Genellikle site tasarımı ile aynı stile sahip olan, 16×16 ve 32×32 piksel büyüklüğündeki faviconlar sitenin tasarımının, dolayısıyla renk ve genel stilinin ziyaretçinin zihninde kalmasına yardımcı olmakta, ziyaretçinin beyninde küçük de olsa yer edinmektedirler.
    • Favicon, sitenizin markalaşmasına katkı sağlar.

     

    Favicon Oluşturabileceğiniz Siteler

    İnternette favicon oluşturabileceğiniz pek çok site mevcut.Bunlardan en popüler ve kullanışlı olanlar şu şekilde:

    1. Favicon.cc :
    Bu sitede isterkendi ikonunuzu oluşturabilir, ister bilgisayarınızdaki bir resim dosyasını favicon’a dönüştüreilir, isterseniz de hazır faviconlar’dan birini kullanabilirsibiniz.

    2. HTML-Kit : Bu sitede  bilgisayarınızdaki bir resmi favicona dönüştürebileceğiniz gibi Twitter hesabınızdaki profil resminizden de sabit vya hareketli favicon oluşturabilirsiniz.

    3. Site Simgesi : Türkçe bir servis olan bu site de yine bilgisayarınızdaki bir resimden sabit veya hareketli faviconlaroluşturabilirsiniz.

    4. Favicon.co.uk : Bu sitede de yine bilgisayarınızdaki bir resmi favicona dönüştürebileceğiniz gibi galeri bölümünden harika faviconlar bulabiilirsiniz.

    5. Dynamic Drive : Bu sitede bilgisayarınızdaki gif, jpg, png, ve bmp uzantılı dosyalardan favicon oluşturabilirsiniz.

    6. Antifavicon : Eğer bilgisayarınızda favicon olarak kullanabileceğiniz bir resim yoksa ve herhangi bir grafik programı kullanamıyorsanız  bu site tam size göre.

    7. DeGraeve : Bu sitede ise bir zemin üzerine kalem ile istediğiniz şekilde basit bir favicon oluşturabliirsiniz.

    8. Favicon.ru : Rus yapımı olan bu site ile bilgisayarınızdaki bir resimden favicon oluşturabilir ve kullabmadan önce tarayıcıdaki görüntüsünü görebilirsiniz.

    9. Genfavicon : Beğendiğim sitelerden biri olan bu site ile bilgisayarınızdaki resmin her hangi bir kısmını kırparak favicon olarak kullanabilirsiniz.

    Ve Diğerleri :

    http://www.graphicsguru.com/favicon.php
    http://www.prodraw.net/favicon/index.php
    http://www.favicontool.com/
    http://www.turkeyrank.com/FavIcon-Generator/
    http://www.iconj.com/
    http://favikon.com/
    http://favigen.com/
    http://favicon-generator.org/
    http://www.somacon.com/p44.php
    http://www.freefavicon.com/

     


    Blogger’da Favicon Nasıl Eklenir?

    Blogger kumanda paneline giriş yaptıktan sonra soldaki menüden “Yerleşim” sekmesine tıklayın.Gadegtların bulunduğu yerleşim sayfasında, sol üst taraftaki “Sık kullanılan simge” gadgetını düzenle deyin ve açılan penceredeki “Dosya Seç” butonuna tıklayarak oluşturduğunuz 16x16 boyutundaki faviconu seçerek kaydedin.

    Blogger Favicon

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan