• Posted by : Unknown 26 Mayıs 2012 Cumartesi

    Merhabalar uzun zamandır yoğun işlerimden dolayı yeni yazı yazamamıştım. Bugün sizlere Yandex arama motorunda Seo nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli bununla ilgili bilgiler vermeye çalışacağım.


    Özellikle blog kullanan arkadaşlarında buna dikkat etmesi gerekiyor. Google'ın arama motoru pazarında olan liderliğini biliyoruz ama şu an Türkiye pazarına oldukça önem veren Yandex gelecek yıllarda ülkemiz de Google' a rakip olabilir.

    Özellikle televizyonlarda ve internet reklamları ile sürekli gündeme gelen Yandex reklamlarına dikkat etmişsinizdir. Sizlere vereceğim bilgiler oldukça değerli bilgiler diye düşünüyorum.



    Yandex Türkiye Ürün Müdürü Alisher Hasanov “İyi bir arama hizmeti sunabilmek için sadece teknolojiyi değil, kullanıcılarının kültürünü, dilini ve tercihlerini de bilmek gereklidir. Türkiye’deki ekibimiz sayesinde hizmet kalitemizi her geçen gün artırıyoruz. İstanbul ofisimizde halen analistler, yöneticiler ve çevirmenlerden oluşan büyük bir ekibimiz var. Türkiye ekibinin önemli bir kısmı özellikle arama servisinin kalitesi üzerinde odaklanmış durumda. Ayrıca, ana servislerimizin gelişmesi konusundaki tüm kararları Yandex Türkiye ekibi veriyor” açıklamalarında bulundu.

    Arkadaşlar Yandex'te indeks almak istiyorsanız ilk yapmanız gereken http://webmaster.yandex.com.tr/addurl.xml adresinden sitenizi eklemeniz olmalı. Aslında Yandex'in de Google Web Master Araçları'ndan pek farkı yok gibi.

    Gelelim makale yazarken dikkat etmemiz gereken durumlara;

    1)Yandex'in belki de en önemli özelliği lokal aramalara önem vermesi. Yani yapmış olduğunuz aramaları ülkenize göre ya da dünyaya göre değil yöreye göre listeliyor ondan sonra size bir sonuç veriyor. Tabi siz isterseniz bu kısmı ayarlar kısmından değiştirebilirsiniz.

    2)Google'da çok önemli olan meta description Yandex'te çok önemli değil. Ama sitenize eklemeniz de fayda var.

    3)Yandex ana sayfa kadar alt sayfalarınıza da dikkat ediyor. Alacağınız backlinkler de alt sayfalarınıza da link alın. Bu sizin sitenizin daha iyi yerlere gelmesini sağlayacaktır.

    Arkadaşlar şu an için Yandex hakkında edindiğim bilgiler bu kadar. Bilgi edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Şimdilik kendinize iyi bakın.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan