• Posted by : Unknown 13 Ekim 2011 Perşembe

    Blogger derslerine devam ediyoruz.Şimdi ayarlar sekmesine bir göz atalım.Ayarlar sekmesinde blog sitemizi Google'ın tanımasını sağlayacak ayarlamalar var.Bunları tam olarak yapmamız gerekiyor.
    Öncelikle blogger'ın ayarlar sekmesinin ilk sırasında sitemizin blog başlığı ve açıklama kısmı yer alıyor.Buraya sitemizin ismini ve açıklamasını yazıyoruz.Blogunuz listelerimize eklensin mi? kısmını da evet yapıyoruz.Arama motorlarının blogu bulmasına izin verilsin mi kısmını da evet yapıyoruz.Böylece blog sitemize arama motorlarının robotları geliyor ve sitemizi indexliyorlar.Ayarlar sekmesinde ki en önemli özellikler bunlar.
    Ayarlar sekmesinin bir alt sekmesi olan yayıncılık kısmından blog sitemizin adresini sonrada değiştirebildiğimiz gibi  özel etki alanı alma şansımız da  bulunmakta.Biçimlendirme sekmesinde ise önemli özellikler var.Bunlardan bence en önemli olanı blog anasayfasında yer alan kayıt sayısını düzenlememizi sağlayan ayarların bulunduğu kısım.Buradan blog sitemizin anasayfasında bulunması gereken kayıt sayısını belirliyoruz.
    Yorumlar kısmında ise blog sitemize yorum yapabilecek kişilerin belirlenmesi ve yorumların tarih damgası biçimi gibi genel ayarlamaları yapılmakta.


    Arşiv kısmında ise blog sitemizin hangi zamanla arşivlenmesi gerektiğinin ayarlamalrı var.Burada blog sitemizi ayda bir,haftada bir günde bir gibi ayarlamalarla istediğimiz düzeyde arşivleyebiliriz.Şimdilik blogger'da ki en genel ayarlamalar böyle arkadaşlar.Sorularınız için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan