• Posted by : Unknown 28 Mart 2014 Cuma

    Yeni Alexa  Site görünümü değişti
    Alexa.com yeni site görünümüne geçiyor.Web siteniz için site doğrulama meta kodu nasıl alınacak, site şablon kodlarına nasıl eklenecek ve siteniz Alexa tarafından nasıl onaylanacak! Alexa sitesinden bloglarımıza eklediğimiz Dünya Trafik istatistik Widget’i kaldırıldı. Eskiden Widget kodunu alıp bloglarımıza ekleyebiliyorduk. Blog veya Sitenizde Alexa verilerinin işlenmesi ve sonuçları görebilmeniz için tek yapmanız gereken işlem Alexa Meta etiketini site şablon kodlarınıza eklemek ve Tarayıcı uzantısını kurmakdır. Alexa.com Seo ve trafiği neden bu kadar önemlidir ilgili bağlantı linkinden inceleyin.

    Alexa Meta etiketi blog şablonuna nasıl eklenir ?

    1. Alexa sitesine giriş yapıyoruz.Kısa süre önce giriş yapmadı iseniz, Alexa yeni site görünümüne geçiş yapmanız için size bir mesaj gösterecektir.Yeni site görünümüne geçiş yaparak yeni görünüme şimdiden alışın.
    2. Blogger TR geçiş döneminden önce blog’unuzun subdomain görünümü blogspot.com olarak görülmekteydi. Blogger, blogspot.com.tr uzantısı eklendikten sonra veri akışı ve bazı istatiki değerler değişti.Ancak bu değerler yok olmadı.Alexa sitesine daha önce kayıtlı olan sitenizin son ekinde şu anda TR uzantısı görülmemektedir. Alexa ile Blog uzantınızı hemen entegre ederek şu anda mevcut Blogger uzantınızı ve Dünya Trafik istatiklerinizin daha verimli çalışması için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemler Alexa verileriniz daha hızlı değişmesine ve doğru olanı yapmanıza neden olacaktır.
    3. Alexa sitesinde (My Dashboard) Kontrol paneline tıklayın. Sitenizi bulun.
    Türkçe çevirili görünüm
    Alexa Site iddiası nasıl yapılır
    4. Site yönetimi → Site iddiası ismine tıklayın. Seçenek penceresi açılacaktır.
    5. Açılan pencerede 1 No’lu seçenek ücretli site kullananlar içindir. Siz 2 No’lu seçene tıklayacaksınız. (Yöntem) 
    İngilizce görünüm
    İngilizce görünüm
    6. Meta etiket kodları açılacaktır.Burada dikkat etmeniz gereken nokta Google Chrome yazıyı Ülke dilinize göre çeviri yapacağından alacağınız Meta etiket kod araları açılacağından, bu kodu şablona eklediğinizde başarılı olamadı iletisi alacağınızdan dolayı ; Chrome üst kısmında dil çevirisini Orj. konumuna alın.
    7. Alexa meta kodunu ekleyeceğiniz Blog’unuzun şablon → Html’yi düzenle ile şablon kodlarınızı açın. En üst kısımda bulunan “ head” kodunun hemen altına Alexa meta etiketini ekleyin ve kaydedin.
    8. Alexa istesine dönün ve “Verify my ID” kimliği doğrula, sekmesine tıklayın. Sitenizin başarılı olarak iddia edildiği yeşil onay iletisini çıkacaktır.Bir müddet sonra Alexa panelinizde blogspot uzantısının TR olduğunu göreceksiniz.
    9. Alexa tarayıcı eklentisiniz Ana sayfaya tıklayın alt kısımlara indiğinizde tarayıcı resimleriniz göreceksiniz.Hangi tarayıcıyı kullanıyor iseniz İcon üzerine tıkladığınızda tarayıcı uzantısını kurmanız gereken ileti açılacaktık. Install Alexa Extension ismine tıklayın.Google Web Magazası uzantı kurulumu penceresinden kurulumu tamamlayabilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan