• Posted by : Unknown 25 Aralık 2013 Çarşamba

    Blogger için paint ile resim boyutlandırma nasıl yapılır
    Windows yazılımında bulunan ücretsiz Paint resim proğramı ile blog resimlerini boyutlandır. Her bilgisayarda Windows işletim sistemi yüklü olduğundan windows’un ücretsiz resim proğramı Paint bulunmaktadır. Dinamik blogger yazı çubuğuna resim yazı ekleme , Blogger Favicon’unu kendin tasarla ve Blogger özel tema şablonuna slayt resmi yükleme ile ilgili yazımda ücretsiz resim proğramı Paint kullanımından sizlere bahsetmiştim.Google, Seo (Arama motoru optimizasyonu) sistemine haddinden fazla önem vermektedir.
    Çünki Google bu sistem içinde gelişimini devam ettirmektedir.Bizlere düşen en büyük görev, kullanmakta olduğumuz ücretsiz Google ürünü Blogger’u en iyi şekilde optimize ederek hem kendimize hemde Google destek vermektir.Blog’unuzu optimize etmeniz gereken birçok uygulama mevcuttur.Biz bugün yazı içeriklerimize eklediğimiz ve blog hızını etkileyen resimlerin boyutlandırılması konusunu inceleyeceğiz.
    Resim uzantıları ve resim boyutlandırılması neden önemlidir ?
    1. Blog yazı tasarımınında atlama aralığını gerektiği gibi kullanıyor iseniz, ana sayfadaki yazılarınız hızlı okunacaktır.
    2. Ancak ana sayfada çıkan yazı resimleriniz ölçekli değilse akıllı telefonlar tarafından okunamayacak ve URL hatası verecektir.
    Blogger verilerimizin arama sonuçlarında (Google,Bing,Yahoo) randımanlı çalışabilmesi için, Google bünyesine Schema.org micro veri işlemcisini ve site hızını ölçümleyen Pagespeed Insights ekledi. Her ne kadar bizlere yardımcı olsalarda bizlerinde yapması gereken bazı işlemler mevcuttur. Google Chrome için Pagespeed Insights buradan yükleyebilir blog hatalarını inceleyebilirsiniz.
    Blog’unuzda göreceğiniz hatalardan biride resim boyutlandırma işlemidir.
    Bilgisayarınızda Paint proğramını açın ve bir resmi nasıl boyutlandıracağız adım adım inceleyelim. Windows Paint Proğramını açın :
    1. Başlat → Tüm proğramlar → Donatılar → Point tıklayarak açın.
    2. Masa üstüne istediğiniz boyutta bir resmi yükleyin. Boyut önemli değil biz zaten boyutlandırma yapacağız.
    3. Örnek : Ben bilgisayar arka plan resmini masa üstüne aldım
    Resmin boyutları : 1600 x 1200 Px. Ne kadar büyük bir resim değil mi?
    Resmin boyutu : 1,32 MB. Bu resmi blog’a yükleyemezsiniz.Blogger resim yükleme sınırı 1 MB.’dır
    4. Paint proğramını açın ve yapıştır altındaki ok’a tıklayarak dosyadan yapıştır seçeneği ile masa üstüne yüklediğimiz büyük resime tıklayın.Resim paint içinde çıkacaktır.Dikkat ederseniz koskoca bir resim karşınıza çıkmış olmalı. Hazır olun işin heyacanlı kısmına geçiyoruz.
    5. Seç yazısının hemen yanında 3 seçenek göreceksiniz.Maus’u iconların üzerine yanaştırın ve “yeniden boyutlandıra tıklayarak gerekli ölçülerimizi verelim.Burada dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.Siz hangi ölçüleri yazarsanız yazın, Schema micro işlemci mevcut ölçülerde değerlendirip kendine göre boyutlandıracaktır.Ancak eklediğimiz resim boyutları olmayacaktır.Zaten bizde bu işlemi yapmaya çalışıyoruz. Makul ölçü olarak genişlik ayarını 300 Px.den fazla vermeyin.Daha da düşük verebilirsiniz.300 Px. vermemizin nedeni mobil telefonlardan kaynaklanmaktadır. Yüksekliği de 200 Px. veya 250 Px. arasında tutun.
    6. Örnek, Ben şu ölçüleri yazıyorum genişlik 300 Px. Yükseklik 225 Px. (300 x 225)
    → piksel seçeneğini işaretleyin → En boy oranını koru tik’i kaldırın → Yatay 300 → Dikey 225 yazın. Resminizin bozulmadan küçüldüğünü göreceksiniz.
    7. En önemli seçeneğimize geldik. Biraz önce maus ile baktığımız iconların 1.cisinde kırp yazıyor.Tıklayın ve resminize vermiş olduğunuz ölçüde formatlanmasını sağlayın.
    8. Tüm ölçüm işlemleri bitti şimdi kayıt uzantısını seçip bir isim verip masa üstüne kaydedeceğiz.
    9. Sol üstte sayfa şeklinde mavi kısma tıklayın ve farklı kaydet seçerek .jpg formatını seçip açılan pencere bir isim verin ve masa üstüne kaydedin.Buraya kadar yaptı iseniz tebrik ederim.Tüm boyutlandırma işlemi bitti.Artık resminizi blog yazınıza yükleyebilirsiniz. Resminizi küçük, orta, büyük, geniş, de yapsanız Naturel boyut değişmeyecek micro işlemci buna göre değerlendirecektir. Örnek resmi inceleyin ve Naturek boyutu görün.
    Yazılarım konuyu anlayabilmeniz için biraz uzun oluyor, ancak konuyu kavradığınızda Paint’i çok basit şekilde kullanmaya başlayacaksınız.İşte o zaman konunun değerini daha iyi farkedeceksiniz.

    Guney59 Paylaşım blog'una 26 Aralık 2013 tarihinde yazar Adnan Güney tarafından yazılmıştır.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan