• Posted by : Unknown 15 Eylül 2011 Perşembe

    Google aramalarında il sayfalarda ve üst sıralarda çıkma şansınızı arttırmak istiyorsanız, en doğru anahtar kelimeleri seçmelisiniz.Blog yazınızın başlığınıda ve yazınızın içeriğinde kullandığınız kelimeler, blogunuzun arama sonuçlarında ki yerini belirlemede çok önemlidir.

     

    Peki Anahtar Kelime Nedir?

     

    Anahtar kelime; insanların, arama motorlarında birşey ararken arama kutusuna yazdıkları kelime yada kelime gruplarıdır.Doğru anahtar kelimeleri seçmek, blogunuzu arama motorları vasıtasıyla gelen ziyaretçi sayısını oldukça arttırır.

     

    Uzun Kuyuruklu Ve Kısa Kuyruklu Anahtar Kelimeler

     

    Anahtar kelimeleri kısa ve uzun kuyruklu olarak iki gruba ayırabiliriz.Uzun kuyruklu anahtar kelime seçimi için, daha az rekabetin olduğu anahtar kelime stratejsi diyebiliriz.

    Bir örmnek vermek gerekirse; türkçe blogger temaları bir uzun kuyuruklu anahtar kelime grubu iken blogger temaları kısa kuyruklu bir anahtar kelime grubudur.Kısa kuyruklu anahtar kelimeler bir ya da iki kelimeden oluşurken uzun kuyruklu anahtar kelimeler iki kelimeden daha fazla kelime içeren kelime gruplarından oluşur.

     

    Neden Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimelere Odaklanmalısınız?

     

    Tahmin edeceğiniz gibi kısa kuyruklu anahtar kelimelerde rekabet bir hayli fazla olacağından, bu kelimelerde üst sıralarda yer almak oldukça zordur.Eğer rakibiniz olan siteler uzun süredir yayında, pagerank değeri yüksek veiyi optimize edilmiş siteler ise şansınız yok denecek kadar azdır.

     

    Google AdWords Anahtar Kelime Aracını Kullanarak Anahtar Kelime Araştırması Yapmak

     

    Anahtar kelime araçları size hangi kelimelerin, ne kadar arandığı hakkında bilgi veren araçlardır.Anahtar kelime araştırması yapmamnızı sağlayan pekçok çevrimiçi ve masaüstü uygulama mevcuttur ancak size benimdekullandığım Google Anahtar Kelime Aracı’nı tavsiye ederim.

     

    google-adwords-anahtar-kelime-araci-ile-anahtar-kelime-arastirmasi

    Tavsiye yazı: Google İle Anahtar Kelime Araştırması Yapmak

     

    Google AdWords Anahtar Kelime Aracı’nı kullanarak anahtar kelime araştırması yapmak için ilk olarak ana sayfaya gidin.Ana sayfaya gittiğinizde yazınızın konusu ile ilgili en temel kelimeyi yazdıktan sonra yaptığınız aramada hem kelime hemde ilgili kelime gruplarıyla ilgili aramalar listelenecektir.Anahtar kelimenizi belirlerken dikkat etmeniz gereken 2 nokta vcar.İlki aranma hacmi yani ne kadar arandığı, ikincisi ise rekabet oranı.Bu ikisine dikkat ederek en uygun anahtar kelimeyi seçtikten sonra sıra bunu kullanmaya geliyor.

     

    Anahtar Kelime Kullanımı

     

    Anahtar kelimenizi belirledikten sonra bunu kullanacağınız ilk yer yazı başlığı olmalıdır.Yazı başlığından sonra anahtar kelimenizi yazınızın içerisine yerkeştirmelisiniz.Ancak bunu yaparken dikkatli davranmalısınız.Blog yazılarınızda daha iyi anahtar kelime kullanımı için Blog Yazılarında Anahtar Kelime Yoğunluğu başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

    Son olarak bir ipucu daha paylaşayım.Eğer belli bir kelimede arama sonuçlarında yükselmek istiyorsanız, o yazınıza link verirken anchor text olarak hedef kelimenizi kullanın.Örneğin türkçe blogger şablonları başlıklı yazımın türkçe blogger şablonları aramasında üst sırada yer almasını istiyorsak o yazımıza link verirken anchor text olarak türkçe blogger şablonları nı kullanmalıyız.

     

    Tavsiye yazı: Anchor Text Hakkında Herşey

     

    Söz Sizde

    Gerçekten merak ediyorum; anahtar kelime araştırmasına veya anahtar kelimr kullanımına önem veriyormusunuz? Yoksa bu yazıyı okuyana kadar böyle bir konudan haberiniz yokmuydu? Hadi tartışalım…

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan