• Posted by : Unknown 4 Eylül 2011 Pazar

    Blogların en önemli kısımlarından biri sidebar adı verilen kenar çubuklarıdır.Blogcular bu kenar çubuklarını çeşitli öğelerle doldurarak hem okuyucularının işini kolaylaştırabilir hem de daha çık bir blog tasarımına kavuşabilir.Eğer blogumun sidebar’ına hangi öğeleri koyacağınız hakkında fikir sahibi değilseniz size bazı opsiyonları hatırlatmak istiyorum.

    bloghocam-sidebar

    1. Arama Kutusu

     

    Bence blogların olmazsa olmazıdır arama kutuları ve mutlaka blogunuzun kenar çubuğunda olması gerekir.Kendi blogumda bile çok sık kullandığım bir öğe arama kutusu.yazılarımın sayısı arttıktan sonra herhangi bir konuda yazı yazacağım zaman bu konuyla ilgili daha önce neler yazdığımı hatırlamak için arama kutusundan faydalanıyorum.

     

    2. Arşiv

     

    Eski tarihli yazılara kolayca ulaşmak için faydalı bir öğedir arşiv eklentisi.Ben arşiv kısmını br sayfa olarak oluşturdum ancak alternatif olarak kenar çubuğunda da bir arşiv widget’ı bulundurulabilir.

     

    3. Blogroll

     

    Eğer blog yazarı gerçekten beğendiği ve takip ettiği blogları blogroll’una eklediyse onları mutlaka incelerim.Ancak link değişimi veya reklam amaçlı siteler varsa blogroll’da kesşnlikle ziyaret etmem.Sizde favori bloglarınızı listelediğiniz bir blogroll’u kenar çubuunuza yerleştirebilirsiniz.Ben de yakında bir blogroll eklemeyi düşünüyorum.

     

    4. Son Yorumlar

     

    Bu widget eski ve unutulan yazılarınızı tekrar hatırlatmanıza yardımcı olabilir.Eski bir yazınıza yorum yazıldığında bu listede gözükür ve insanlar o yorum vasutasıyla eski yazınızı okurlar.

     

    5. Kategoriler

     

    Blogunuz birden fazla konuda ise kategori kullanmanız ve bu kategorileri kenar çubuğunda göstermeniz bence şarttır.Böylece insanlar sadece ilgi duydukları konudaki yazılarınıza ulaşabileceklerdir.

     

    6. Popüler Yazılar

     

    Blogger resmi popüler yazılar widget’ını çıkardıktan sonra bloglarda çok sık kullanılmaya başlandı.Sizde blogunuzdaki en popüler yazılarınızı kenar çubuğunda gösterebilirsiniz.Ben bunun yerine en çok okunmasını istediğim yazıyı manuel olarak kenbar çubuüğuna yerleştirmeyi tercih ediyorum.

     

    7. İlşetişim Bilgileri

     

    Eğer bir iletişim sayfası oluşturmadıysanız insanların size ulaşabilecekleri bilgileri kenar çubuğuna koyabilirsiniz.Benim tercihim ise bir iletişim sayfası oluşturarak oraya bir iletişim formu yerkeştirmektir.Bu, insanların size daha kolay ve daha hızlı ulaşmasını sağlar.

     

    8. Hakkınızda Kısa Bilgi

     

    Genelde bloglarda bir hakkımda sayfası vardır ve yazar hakkıında bilgiler orada yer alır.Ama eğer ziyaretçilerinizin mutlaka bilmesini istediğiniz bir özelliğiniz varsa küçük bir hakkımda paragrafı şeklinde kenar çubuğuna ekleyebilirsiniz.

     

    9. Projeleriniz

     

    Mevcut blogunuzun dışında başka herhangi bir web sitesi, blog, e-kitap gibi bir projeniz varsa bunu enar çubuğunuzda okuyuculara duyurabilirsiniz.

     

    10. Abonelik Butonları

     

    Bir blog abone sayısı ne kadar fazla ise o kadar güçlü bir blogdur.İnsanların blogunuzu takip etmeleri için gerekli butonları kenar çubuğunuza koyarak blogunuzun abone sayısını arttıorabilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan