• Posted by : Unknown 10 Mart 2013 Pazar

    Son Google güncellemelerinden sonra etkisi ne kadar bilinmese de Alexa değerini düşürmek blogların olmazsa olmazlarından diyebilirim. Öncelikle Alexa nedir diye merak edenler varsa, Alexa; dünyada bulunan tüm internet sitelerini bir sıralamaya sokan ve onlara bir alexa sıralama puanı veren bir sistemdir.

    alexa ve seo

    Konuşmuş olduğum bir çok kişi ve okumuş olduğum bir çok yazıda Alexa'nın eskisi kadar SEO'ya etkisi yok deniyor. Benim kendi fikrimi sorarsanız bence de yok. Çünkü sitesi ya da blogu oldukça güncel olanlar ve blogu okunan kişilerin zaten alexa değerleri düşük oluyor diyebilirim. Yani sizin alexa değeriniz düştüğü için ziyaretçi sayınız artmıyor. Ziyaretçi sayınız, blogunuza yapılan yorumlar vb. durumlar arttığı için alexa değeriniz düşüyor.

    Alexa değerinizi düşürmek için blogunuzun güncel olması, yorum alıyor olması, backlink veriliyor olması gerekiyor. Zaten bu şekilde bir blogun alexa değeri de oldukça düşük oluyor. Bu da ister istemez sitenizi seo olarak etkiliyor. Alexa değeriniz düşük olduğu için bir çok web sitesinden de reklam almanız içten bile değil. Çünkü reklam verenler sitelerin alexa ve pagerank değerlerini göz önünde bulundurarak reklam veriyorlar. Eğer iyi bir alexa puanı ve pageranke sahipseniz bir çok yerden reklam alıp para kazanabilirsiniz.

    Söz Sırası Sizde:

    Siz de okumuş olduğunuz bu yazı hakkında görüşlerinizi yorum formundan bizimle paylaşabilirsiniz. Denemiş olduğunuz başarı sağladığınız ya da blogunuzun alexa değerinizi düşürmek için kullandığınız yöntemleri buradan bizler ile paylaşabilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan