• Posted by : Unknown 7 Mayıs 2011 Cumartesi

    SEO eğitimlerinde öğretilen temel şeylerden biri de blog yazınızda anahtar kelimeyi kaç kez kullanmanız gerektiğidir.Çünkü arama motorları bir blog yazısındaki anahtar kelime yoğunluğuna dikkat ederler.

     

    Belli bir anahtar kelimenin yoğunluğunu ne kadar iyi ayarlarsanız arama sonuçlarındaki sıralamanız o kadar yüksek olur.Anahtar kelime yoğunluğunu ayarlamak demek o kelimeyi makale içinde çok fazla kullanmak değildir.Şöyle ki SEO uzmanlarına göre bir kelimeyi yazıda çok fazla kullanmanın negatif etkileri vardır.

     

    Arama motorları blog yazılarınızı belli bir kelimeyle doldurmanızı doğal karşılasmayacak ve blogunuzu cezalandıracaklardır.Bu yüzden anahtar kelimenin bir yazıda kaç kez tekrarlanması gerektiğini bilmek bir blogcu için çok önemlidir.

    Blog yazılarında anahtar kelime yoğunluğu

    Anahtar Kelime Sayısına Karar Vermenizi Etkileyen Faktörler

    • Blog Yazısının Uzunluğu
      Blog yazısının uzuluğu, o yazıda anahtar kelimeyi kaç kez kullanacağınızı belirleyen en önemli faktördür.200 kelimeden oluşan bir yazıda kullanmanız gereken anahtar kelime sayısı ile 1000 kelimeden oluşan bir yazıda kullanmanız gereken anahtar kelime sayısın aynı olmasını bekleyemeyiz.
    • Anahtar Kelimenin Yapısı
      Diğer bir faktörde anahtar kelimenizin kısa mı yoksa long-tail denilen kuyruklu mu olduğudur.Blog yazısında kısa anahtar kelimeleri kullanmak çok daha kolaydır.

    Peki Kaç Anahtar Kelime Kullanmalıyım?

     

    Çoğu SEO uzmanına göre anahtar kelime yoğunluğu için en ideali %7’dir ve %10’dan fazla olması, %5’ten az olması tavsiye edilmez.

    Ayrıca anahtar kelimeleri yazı içerisinde okuyucuyu rahatsız etmeyecek şekilde kullanmanızı önererim.

     

    Uzmanından Bir İpucu: Ters Piramit Yöntemi

    Yazımı bitirirken sizlerle bir SEO uzmanından öğrendiğim anahtar kelimne yoğunluğu ile ilgili bir ipucunu paylaşmak istiyorum.Kendisi bana ters piramit yönteminden bahsetti.Arama motorlarının yazılarının başındaki anahtar kelime toğunluğuna daha fazla dikkat ettiğini ve anahtar kelime yoğunluğunun yazının başından sonuna doğru giderek azaltılabileceğinden bahsetti.

    Umarım faydalı olmuştur…

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan