• Posted by : Unknown 3 Mayıs 2011 Salı

    Yorumlar, blogların olmazsa olmazlarıdır.Okurla blog yazarı arasında ki ilişkiyi geliştiren en önemli unsurlardır yorumlar.Ancak yorum sayılarında ki azlık her zaman blogcular için can sıkıcı bir durum olmuştur.

    İşte blog yazılarınıza daha fazla yorum almanın yolları…


    Blogunuza Daha Fazla Yorum Almanın 10 Yolu

    1. Diğer Bloglara Yorum Bırakın

     

    Özellikle yorum sayısı az olan bloglara yorum bırakırsanız o blogun sahibi yorum yazanın kim olduğunu merak edecek ve mutlaka blogunuza girerek yorum yazacaktır.

     

    2. Yazılarınızda Diğer Bloglara Ve Blogculara Yer Verin

     

    Bu maddeyi bir örnekle açıklayayım…Blogunuzda “ Takip ettiğim 20 blogcu “ başlıklı bir yazı yazıp bu yazıda takip ettiğiniz bloglara yer verirseniz o kişiler bir teşekkür yorumu bırakacaklardır.

     

    3. Soru Soran Blog Yazıları Yazın

     

    Bazı blogcular bu yöntemden çok verim almıştır.Özellikle ziyartçi sayısı fazla ise.Blog yazınızın başlığını “ spam’le nasıl baş ediyorsunuz? “ şeklinde yazar ve içeriği okurların yorumları ile dolduracağınızı belirtirseniz okurlarınızı yorum yazmaya teşvik etmiş olursunuz.

     

    4. Yazı Sıklığınızı Düşürün

     

    Eğer daha az sıklıkta yazarsanız, son yazılarınız blogunuzun ana sayfasında daha uzun süre gözükecek ve okurların yorum bırakmak için daha fazla zamnı olacaktır.

     

    5. Sosyalleşin

     

    Blogcular vefalı insanlardır ve diğer blogcu arkadaşlarını takip ederek yazılarına yorum yazarlar.Bu yüzden online sosyal çevrenizi genişletmniz daha fazla yorrum almanız için önemli bir faktördür.

     

    6. Yorum Yazanları Ödüllendirin

     

    En çok yorum yazan okurlarınızıa diğer blog yazılarınızda teşekkür ederek, onların bloglarına link vererek vs. ödüllendirmeniz okurlarınızı yorum bırakmak için teşvik edecektir.

     

    7. Yorum Takası

     

    Bu olayla bir webmaster forumunda yeni karşılaştım.Blogcular yorum takası yapıyorlar.Şöyle ki ben sizin blogunuza 10 adet yorum yazıyorum karşılığında siz de benim bloguma 10 adet yorum yazıyorsunuz.

     

    8. Yorumcularınıza Cevap Yazın

     

    Yorum bırakanların yorumlarına karşılık yazarsanız yorum bırakanlar yazdıklarının önemsendiğini anlayacak ve sizinle diyaloğa girerek yorum üstüne yorum bırakacaklardır.

     

    9. Kaliteli Yazılar Yazın

     

    Eğer kaliteli yazılar yazarsanız ve bu yazılarınızın promosyonunu yaparsanız blog yazılarınız daha fazla kişi tarafından okunacak ve yorum alma şansı daha artacaktır.

     

    10. Okurlarınızdan Katkı İsteyin

     

    Okurlarınızdan yazıya eklemek istedikleri bir şey olup olmadığını sorun ve eğer unuttuğunuz veya atladığınız bir şeyi  hatırlatırlarsa bunu yazınıza ekleyin.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan