- Home>
- adsense , Blog Hattı , blog tanıtım , Blogger , blogumuzu nasıl markalaştırırız , en iyi blog , google , marka blog , markalaşan blog , markalaşmak , özgün makale , reklam , takip edilen , tema , ünlü bloglar >
- Blogumuzun Markalaşması İçin Neler Yapmalıyız?
Posted by : Unknown
16 Ocak 2014 Perşembe
Blog kullanımı artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmaya başladı. Özellikle ücretsiz blog hizmeti veren ve beraberinde birçok hizmeti yine ücretsiz veren blog firmaları kişileri blog furyasına çağıran en önemli rol oldu.
İnsanlar yazdıkları, çizdikleri, çektikleri, söyledikleri kişisel eserlerini bloglar aracılığyla bir platformda tanıtabiliyor. Bilgi alışverişinde bulunuyor, bir topluluğa ait web sitesi yerine kullanıyor. Blog işini ticari olarak yapanların sayısı da az değil. Özellikle ABD ve Avrupa’da daha eskilere dayanan blogculuk ülkemizde de hızla yayılmaya devam ediyor. Öyle ki sayısı milyonlara ulaşan bloglar bunun en iyi göstergesi.
Peki, yüz binlerce aktif blog arasından blogumuzun alanında iyi bir yere gelmesi için, aktif kullanılması için ve alanında markalaşan bir blog olması için neler yapıyoruz? Aslında alanında markalaşan bir blog olmak öylesine zor ki, emek istiyor, bilgi istiyor, zaman istiyor, uzmanlık istiyor ve bence biraz da şans istiyor. İnternet kullanımınızın da iyi olması gerektiğine inanıyorum. Eğer internet kullanımını tam anlamıyla becemiyorsanız bile mutlaka araştırmalar ile gerekli kullanım aşamalarını öğrenmeniz gerektiğini savunuyorum.
Blogumuzun markalaşması için neler yapabiliriz?
Gelin blogunuzun markalaşması için yapılacak bazı adımları inceleyelim.
- Öncelikle kaliteli ve özgün içerik
Bunu zaten her yerde duyuyorsunuz. Blogunuzun markalaşması için zengin, kaliteli ve özgün içerik ana şartımız.
- Belirli bir alana ve konuya hitap eden bir blog
Yani genel konuları içeren blog ve sitelerin çokluğunu göz önüne alırsak ve sizden götüreceği zamanı düşünürsek belli bir konuya sahip blogun daha hızlı markalaşacağını savunuyorum. Blogunuzun ana konusu olursa hem konuları arayan ziyaretçileriniz aradığı yeri bulmuş olacak hem de siz daha az zaman ayırarak nokta atışı blog oluşturmuş olacaksınız.
- Kullanışlı ve şık bir tema
Blogunuzun teması oldukça önemli. Bilgi dolu bir blogunuz olsa dahi ziyaretçilerin gezinmesini ve aradığını bulamasını engelleyen kötü bir tema ziyaretçilerinizin tekrar uğramamsına neden olur. Eğer şık, okuma ve arama kolaylığı olan ve dağınık olmayan düzenli bir temanız olursa ziyaretçinizin sizi tekrar ziyaret etmesini ve blogunuzun akılda kalmasını sağlar.
- Tanıtım
Blogunuzu bilgi doldurduktan, güzel bir tema ayarladıktan sonra ilk zamanlarda büyük bir tanıtım yapmanız gerekli. Tanıtım için sosyal paylaşım siteleri, başka bloglar, sık kullanılan platformlar etkili olacaktır. Eşe dosta önermenizi de tavsiye ederim ama söz uçar yazı kalır misali linkinizin yer aldığı yerler uzun soluklu ziyaretçi getirir size.
- Ziyaretçilerinize zaman ayırın
Kesinlikle ziyaretçilerinizin yorumlarına ve önerilerine kulak verin. İstenilen yardımlara cevap verin. Uzmanı olmadığınız bir konu ise araştırın ve size ait bilgi olmadığını ancak bu şekilde bir önerinizin olduğunu belirtin. Böylece sadık ziyaretçileriniz oluşacaktır. Ayrıca Google aramalarında ne kadar probleme cevap verirseniz üst sıralara çıkma şansınız oluşacaktır.
- Yenilikçi ve Güncellik
Mutlaka ve mutlaka sabit bilgi ve konularda sınırlı kalmayın. Her gün yeni bilgi ve değişen gündem gerçeğiyle hareket edin. Blogunuzu güncel tutun ve her gün ya da bir iki günde bir konular girin. Eğer daha önce yayınladığınız bir konuda yaptığınız öneriden daha iyi bir bilgi çıkarsa eski konularınızı da ona göre güncelleyin. Çünkü internet uzun soluklu bir alandır.
- Bilgi zenginliği
Mutlaka ve mutlaka bol bol konu girin. Zengin ve kaliteli içeriklere sahip yüzlerce hatta gerçek anlamda bilgi içerecekse binlerce konu girin. Binlerce konu girmek elbette hayalcilik olur. Sonuçta uzmanlığımız da bir yere kadar ama yüzlerce konu kesinlikle girin. Bol bilgi verin. İnsanlar hergün binlerce konuda bilgi arıyor. Sizde ne kadar çok bilgi yüklü blog olursa o kadar ziyaret edilen bir blogunuz var demektir.
- Sosyal Paylaşım Siteleri
Facebook, Twitter gibi sitelerde blogunuz için sayfa açın ve abonelerinizi arttırın. Ne kadar çok kişi varsa hesabınızda o kadar tanıtım ve ziyaretçi çekmek anlamına geliyor. Yazarcafe’ye mutlaka blogunuzu kaydettirmeye çalışın. İnsanlar blogunuzu ne kadar görürse o kadar markalaşmanız artar ve hızlanır.
- Forum Siteleri Kullanımı
Yine ziyaretçi çekmek ve blogunuzun adını tanıtmak için forum sitelerinden faydalanın. Forum sitelerinin ölümsüzlüğüne inanan biriyimdir. Forum sitelerinde imzalarınıza blogunuzu ekleyin. Blogunuzdan konular paylaşın ve sonuna kaynak göstererek blog adresinizi yazın.
- SEO Kurallarına Uyun
Seo kurallarına uyan makaleler yazın. Okunurluğu kolay, imla ve kelime hatasız, Google aramalarını etkileyici şekilde makaleler oluşturun. Bu hem aramalarda sizi üst sıralara çıkartır hem de blogunuzu ziyaret edenler memnun kalır ve dönüşü kolay olur.
Eğer gerçek anlamda markalaşmak istiyorsak bu adımları mutlaka uygulamalıyız. Ondan sonrası sizin ayıracağınız zaman ve imkanlar ile daha da artacaktır. Eğer marka bir blog sahibi olmak istiyorsanız o isteğinizi ancak ve ancak emek ve fikirleriniz ile başarabilirsiniz.
Dip Not: Eğer bir blog sahibi değilseniz, ilk adımı markalaşması kolay bir blog ismi alarak başlayın.