• Posted by : Unknown 16 Ocak 2014 Perşembe

    Her blog sahibi gerek blogunun Google arama motorunda üst sıralarda yer alması için gerek kazanç sistemlerinden faydalanmak için ve gerekse asıl amaç olan okuyuculara bilgi ve öneriler sunmak için özgün konular yazmak zorundadır. Zorundadır diyorum çünkü özgün olmayan konuları blogunuzda yayınlamak bana göreblogculuk değildir. Şöyle düşünecek olursak kopyala yapıştır yaptığınız başka blog ya da sitede zaten o yazı özgün şekilde yayınlanmış. Neden emek hırsızlığı yaparak emeksiz bilgiler ekleyelim ki blogumuza?

    Zaten kopyala yapıştır emek hırsızlığını Google, blogunuzu üst sıralara çıkarmayarak cezalandırıyor. O zaman özgün makaleleryazmak gerektiğini anlıyoruz.

    Peki, özgün makaleler yazmak için neler yapılmalı? Özgün makaleler ve yazılmamış konuları yazmak işi nasıl gerçekleştirilir?

    Eski kullanıcılar bu işi biliyorlar ama yeni başlayanlara bu konu hakkında bilgiler vermek gerektiğini düşünüyorum.




    Özgün Makale Nedir?
    Öncelikle özgün makelenin ne olduğunu anlatalım. Özgün makale, blog sahibi tarafından kaleme alınan ya da bir başkasına ücretli veya ücretsiz yazdırdığı ve internetten kopyala yapıştır olayı olmadan yazılan yazılardır. Yazarın tamamen kendi fikir, düşünce ve önerilerini icap ettiğinde alıntılar ile yazdığı yazılara özgün makale denir. Google o kadar zeki bir sistemdir ki yazınızın kelimelerine kadar kontrol ediyor ve yayınladığınız yazının daha önce bir yerde yayınlanıp yayınlanmadığını buluyor. Özgün makale bir bakıma daha önce sanal ortamda hiçbir yerde yayınlanmamış yazıdır. Yani bir yazı yazdığınızda bir blogunuza attığınızı farz edelim ya da sosyal paylaşım sitelerinden yazı olarak paylaştığınızı farz edelim. İlk atılan yer için bu özgün makaledir. Ama her ne kadar siz yazmış olsanız da bunu yayınlayacağınız ikinci yer için bu yazı özgünlüğünü kaybetmiş demektir. Yazı sisin olsa da ilk yayınlanan yere işlenmiştir o yazı.

    Nasıl Özgün Yazı Yazılır?
    Özgün yazı yazmak için konu fark etmeksizin istediğiniz herhangi bir konuda tamamen kendi parmaklarınız ve aklınızdan çıkan fikirleriniz olmalıdır. Yani Özgün yazı yazmak için yazılmamışı yazmanıza gerek yok. Mesela Mustafa Kemal Atatürk için bile yüzbinlerce yazı varken siz kendinize ait düşüncelerinizi kağıda dökerseniz bu özgün bir yazı olacaktır.

    Blogunuzun konusu ne ise o konu hakkında merak edilenleri kendinize özgü üslup ve yeni fikirler ile yazabilirsiniz. Mesela bir teknoloji blogunuz var diyelim. Burada yeni çıkan bir ürün hakkında yazı yazabilirsiniz. Bu ürünü yorumlayan binlerce kişi de olsa sizin yazdığınız kendi fikirleriniz olduğu için özgün bir makale demektir.

    Sizin konu ile arayıp bulamadığınız ya da tam bilgiye erişemediğiniz konuları yazmanızı tavsiye ederim. Her ne kadar yazılarınız özgün olsa da bazen ilk sıralarda çıkma şansınız olmayabilir. Biraz önce bahsettiğim Mustafa Kemal Atatürk benzetmesinden yola çıkarsak milyonlarca yazı olduğunu biliyoruz. İlla yazmanız gerekiyorsa yazın. Ama yazılmamış konuları ya da az bilgi verilmiş konuları bulmanız sizin için büyük bir fırsat olacaktır. Hem de uzun soluklu bir fırsat olacaktır.


    Kısacası her konuda kendi fikirleriniz ile yazacağınız ve dışarıdan kopyala yapıştır olmadan dizeceğiniz satırlar özgün makaledir. Her konuda yazılabilir. İlk yayınladığınız yerden sonra özgünlüğünü kaybeder. Olay budur!..

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan