• Posted by : Unknown 27 Nisan 2011 Çarşamba

    Blogunuzun popülerliğini ve PageRank değerini arttırmanın en önemli yollarından biri backlink sayısını arttırmaktır.Backlink’in ne olduğu ve önemi hakkında daha önce bir yazı yazdığım için tekrar birşeyler yazmak istemiyorum.İsterseniz Backlink Nedir? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.


    Backlink


    Blogumun Backlink Sayısını Nasıl Arttırabilirim?

     

    Backlinkler hakkındaki yazımı okuduysanız backlink sayısını arttırmanın faydalarını biliyorsunuz demektir.Bu yazımda ise backlink sayınızı arttırmak için uygulayabileceğiniz bazı temel yöntemlerden bahsedeceğim.


    1. Link Değişimi


    Backlink kazanmanın en kolay yolu diğer sitelerle link değişimi yapmaktır.Bir site sahibine sitesine blogunuzun linkini koymasını isteyin ve bunun karşılığında sizinde kendi blogunuzda o siteye link vereceğinizi söyleyin.Eğer karşılıkl anlaşm sağlanırsa her iki sitede backlink kazanmış olur.

     


    2. Yorum Yazmak


    Backlink kazanmak için yapacağınız en kolay şeylerden biri de diğer bloglara yorum yazmaktır.”DoFollow” ve “NoFollow” olmak üzere iki tür blog vardır.DoFollow bloglara yorum yazacağınız yorumlarda blog adresinizin olması backlink olarak değerlendirilir.Ancak sırf backlink kazanmak uğruna yorum yazmarak SPAM yapmanın Blog Etik Kurallarına aykırı olduğunu lütfen unutmayın.

     


    3. Backlink Satın Alma


    Bazı yüksek PageRank değerine sahip siteler ücret karşılığı sizin sitenize link verirler.Bu yöntem biraz masraflı ancak etkili bir yöntemdir.

     


    4. Dizinler


    Yüksek PageRank değerine sahip dizinlere blogunuzu ekleyerek backlink kazanabilirsiniz.Ancak hemen hemen her dizin bunun karşılığında ücret talep etmeltedir.

     


    5. Misafir Yazarlık


    Yurt dışında çok popüler olan ancak üşlkemizde henüz yaygınlanmamış olan misafir yazarlık sistemi ile diğer blşoglara için özgün yazı ve makaleler yazarak backlink kazanabilirsiniz. Örneğin Blog Hocam’a misafir yazar olarak backlink kazanmanız mümkün.Yazınızın altında veya üstünde yazarla ilgili bilgi içeren bir paragrafta site adresiniz veya istediğiniz herhangi bir yayımlanır.


    İyi bloglar…

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan