• Posted by : Unknown 22 Nisan 2011 Cuma

    Web sitelerinin en önemli hit kaynağı arama motorlarıdır.Özellikle siteniz üzerinden bir ürün veya hizmet satıyorsanız müşterilerinizin size ulaşabileceği tek yol arama motorlarıdır.Eğer hedeflediğiniz bir kelimenin arama sonuçlarından son sayfalarda yer alıp müşterilerinizi kaybetmek istemiyorsanız bunun için bazı çalışmalar yapmalısınız.Tam da bu nokta SEO devreye girer.

    SEO

    SEO Nedir?

     

    SEO terimi, ingilizce Search Engine Optimization kelimenin baş harflerinden oluşmuştur ve arama motoru optimizasyonu anlamına gelir.Yani SEO, bir web sitesini arama motorlarındaki sonuçlarda üst sıralara çıkarmak için yapılan çalışmalardır.

    SEO Nasıl Yapılır?

     

    SEO yapmak zaman, sabır ve bilgi birikimi gereken bir süreçtir.Eğer uğraşmak istemiyorum derseniz bu işi ücret karşıllığı yapan dasnışman firmalardan destek alablirsiniz.Ya da ciddi bir zaman ve emek harcayarak kendiniz SEO yapabilirsiniz.Temel olarak 2 tür SEO tekniği vardır.Bunlar sayfa içi ve sayfa dışı SEO teknikleridir.

     

    1.Sayfa İçi SEO: Sitenin sayfa isimlerinin düzenlenmesi, sayfa başlıklarının düzenlenmesi, site içeriğinin özgünlüğü, meta tag düzenlenmesi, resimlerin isim ve taglarının düğzenlenmesi gibi işlemler sayfa içi SEO çalışmasına girer.

     

    2.Sayfa Dışı SEO: Sitenin dizinlere eklenmesi,arama motorlarına kaydedilmesi, backlink kazanması, link değişimleri gibi işlemler sayfa dışı SEO çalışmalarıdır.

    SEO çok detaylı ve üzerinde çok çalışılması gereken bir konudur.Bu yazı sadece şu sıralar çokça duyduğunuz SEO teriminin ne olduğunu anlatmak amacıyla yazıldı.İleride daha detaylı yazılarda görüşmek üzere…

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan