• Posted by : Unknown 23 Nisan 2011 Cumartesi

    Onca emek harcayarak oluşturduğunuz içerikler başkaları tarafından izinsiz kullanılabilir hatta kendi yazmış gibi yayınlanabilir. Bu, özgün yazılar yazarak okuyucularını bilgilendirmeye çalışan blogcular için sinir bozucu bir durumdur.Bu şekilde içeriğinizi izinsiz kopyalayıp yayınlayan bir web sitesini tespit ettiğinizde neler yapabilirsiniz?

     

    İçeriğim Çalığında Ne Yapmalıyım

     

    Yazarla İletişim Kurun

     

    Öncelikle yazınızı yayınlayan yazarla iletişim formu veya e-posta aracılığıyla iletişime geçin.Göndereceğiniz mesajda nazik bir dille yayınladığı içeriğin size ait olduğunu yazın, gerekirse yazının orjinal linkini de yazın ve kullanılmasına izin vermediğinizi, en kısa sürede içeriğin kaldırılmasınıı istediğinizi söyleyin.Eğer karşınızdaki insaflı ve laftan anlayan biriyse bu isteğinizi geri çevirmeyecektir.

     

    Mesajda tehditkar ve kaba bir dil kullanmayın.Ters tepki gösterebilir ve kişi işi inada bindirebilir.Bu yüzden mesajınızı kibar bir dille yazın.

     

     

    Yorum Bırakın

     

    Eğer yazınızı kullanan site bir blog ise yorum bölümüne yazının size ait olduğunu belirten ve orjinal yazının linkinin bulunduğu bir yorum bırakın.Bu yöntem ilkinden daha etkili değildir ama yazara ulaşamadığınızda kullanabileceğiniz bir yöntemdir.

     

     

    Google’a Şikayet Edin

     

    İçeriğinizin başkası tarafından izinsiz kullanıldığını Google’a bildirerek, o içeriğin Google’dan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.Bunun için Google’ın şikayet bildiri formunu kullanabilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan