• Posted by : Unknown 23 Nisan 2011 Cumartesi

    Blog yazılarımda görsellerden sıkça faydalanırım ve herkese de yazılarına zenginlik kattığını düşündüğüm için görsellerden faydalanmasını tavsiye ederim.Eğer sizde benim gibi görselleri sık kullanıyorsanız, SEO yaparken görselleri de optimize etmelisiniz.

    Görseller İçin SEO

    Arama motorlarının botları blogunuzu tararken yazılarınızda kullandığınız resimleri ekleyeceğiniz tagler yardımıyla tanırlar ve indexlerler. Eğer Google görsellerden hit almak istiyorsanız mutlaka resimleriniz için de SEO yapmalısınız.Nasıl yapılacağını bir örnekle anlatayım.

     

    Örnek olarak blogger temaları başlıklı bir yazı yazdığımızı varsayalım ve bu yazıda blogger temalarına ait resimleri kullandığımızı düşünelim.Tanıttığımız temanın adı “teknoloji teması” olsun.Bu durumda ekleyeceğiniz resmin kodu şu şekilde olmalıdır:

     

    <IMG title="blogger temalari" alt="teknoloji temasi" src="http://resimadresi.jpg">

     

    En sık rastlanan yanlışlardan biri de resim isimlerini img088567lk.jpg gibi saçma şekilde bırakmak.Bunun yerine üşenmeyin ve resmin ismini teknolojitemasi.jpg şeklinde değiştirin.

    !!! Blogger yazı editöründen yazınıza bir görsel eklediğinizde alt ve title taglerini nasıl ekleyeceğinizi bilmiyorsanız, Blogger yazı editöründe resim eklemeyi anlattığım yazıma bakabilirsiniz.


    Benim blog yazılarımda görselleri kullanırken uyguladığım yöntem bundan ibaret.Umarım faydalı olmuştur.Herkese iyi bloglar…

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan