Posted by : Unknown
10 Ocak 2012 Salı
Daha önceki yazılarımda bloggerda nasıl seo yaparız bundan bahsetmişitim. Aslında her zaman diyorum blogger zaten Seo’ya uygun bir sistem ama ne kadar Seo yaparsak da o kadar iyi.
1)Yazacağımız yazıyla ilgili başlığımız 70 karakteri geçmemeli.
2)Kullandığımız Meta Description(Açıklama tagı) uzunluğu 160 karakteri geçmemeli.
3)Girdiğimiz anahtar kelime Meta Keyword(Anahatat Kelime) sayısı 20 yi geçmemeli.
4)Blog sitelerinde ister istemez herkes resim kullanır. Ama kullanılan resim sayısı arttıkça sitenin boyutu artar. Bu da demek oluyor ki siteniz açılırken daha çok sorgulama yapılacak. Bu şekilde hem sitemiz yavaş açılır hem de Seo açısından sitemize zarar vermiş oluruz.
5)Sitemiz de kullandığımız site içi linklere de dikkat etmek zorundayız. Site içi link sayısı da 100 ü geçmemeli.
6)Başka sitelere verdiğimiz link sayısı da en az site içi linkleri kadar önemlidir. Başka sitelere link verilecekse 20 taneden fazla siteye link verilmemelidir.
7)Dışarıya link verecekseniz ve link verdiğiniz siteye de güvenmiyorsanız “nofollow” etiketiyle link verirseniz bu sizin o siteye kefil olmadığınızı gösterir. Ayrıca Google’da “nofollow” etiketinizi kullanmanızı önerir.
8)Siteniz de favicon kullanmak ta önemlidir. Çünkü favicon sitenizin kalitesini gösterir.
9)Eğer sitenizde kullanmış olduğunuz resimlerinde Google botları tarafından görülmesini istiyorsanız mutlaka alt etiketini resimlerinize eklemeniz gerekmektedir.
10)Sitemizde çok gerekmedikçe javascript dosyaları kullanmamalıyız. Çünkü javascript kodları sitemizin yavaşlamasına neden olurlar.
11)Sitenize mutlaka sitemap xml. Dosyası eklemelisiniz. Çünkü bu, yazdığınız yazıların daha çabuk indexlenmesiniz sağlar. Sitenize sitemap eklemek için Webmaster Tools’ a giriş yapın.
12)Sitenizin domain ismi ve domain yaşı da Seo açısından çok önemlidir.
13)Sitenizi toplistlere ekleyerek pagerank değerini arttırabilirsiniz. En ünlü toplist ise Dmoz’dur. Buraya sitenizi kaydettiğiniz zaman sitenizin ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış olacaktır.
Benim bildiğim ve kullandığım Seo yöntemleri bu kadar. Sizin de bildiğiniz yöntemler varsa bizimle paylaşabilirsiniz.