• Posted by : Unknown 1 Ağustos 2012 Çarşamba

    Feed burner google tarafından satın alındıktan sonra ücretsiz bir hal alan bir web master aracıdır. Hemen hemen her site sahibinin kullanması gereken bir araç olan feed burner'a google hesabınızla giriş yaptıktan sonra, birden fazla sitenizi ekleyebilirsiniz.

    Google üyeliğiniz yoksa hemen bir ücretsiz hesap alarak feed burner'a kayıt olabilirsiniz. Kayıt sayfası ise şu şekilde;


    Yukarıda gördüğünüz gibi mavi ile yazılmış olan site ismi kısmına kendi site isminizi yazdıktan sonra "Next" diyelim ve diğer sayfaya geçelim.


    Karşımıza açılan sayfada mevcut besleme adresleri listelenecektir. Bu listeden biz blogger kullanıcıları Atom'u seçip "Next" diyoruz. Daha sonra ise karşımıza gelen kısımdan beslememiz için başlık ve adres belirlemeye geldi. Başlığı istediğiniz gibi seçtikten sonra sıra besleme adresini belirlemeye geldi. Bu adresi kısa yazmanız tavsiye ediyorum. Çünkü kısa bir besleme adresi daha akılda kalıcı olur.


    Bu işlemi bitirdikten sonra da "Next" diyelim. Karşımıza gelen sayfayla birlikte feed burner kurulumu sonlanmış olur. Resimde de görüldüğü gibi karşımıza gelen sayfada feed adresimiz yazıyor.


    Yeni açılan sayfada ise blogumuzla ilgili daha çok bilgi almak adına işaretlememiz gereken yerler mevcut. Bu kısımları işaretledikten sonra tekrar "Next" diyelim.


    Bu işlemler bittikten sonra feed burner hesabımızı daha çok optimize etmemiz gerekiyor. Bunun için açılan sayfada Publicize kısmına tıklayalım. Karşımıza şu şekilde bir sayfa gelecektir.




    Headline Animator: Resimler üzerinde dönüşümlü olarak sitenizdeki konu başlıkları döndürmenize yarar.

    BuzzBoost: Bir IFRAME kodu içerisinde beslemelerinizi başka siteler üzerinden göstermenize imkân sağlar. CSS kısmından da kendinize has tasarımınızı yapmanıza olanak sağlar.

    SpringWidgets Skin: Flash sistemi ile RSS okuması yapanlar için hazırlanan ara yüz kısmıdır.

    Email Subscriptions: Sitenize giriş yaparak mail adresini bırakanlara sitenizdeki güncellemelerin gönderildiği kısımdır. Birçok webmaster tarafından kullanılmaktadır.

    PingShot: yeni bir giriş yaptığınızda bazı sunucuların bundan haberdar olmasını sağlayan sistemdir.

    FeedCount: Sitenize eklediğiniz RSS beslemesine kaç kişinin abone olduğunu buradan takip edebilirsiniz.

    Chicklet Chooser: Sitenize eklemesini yapabileceğiniz düğmeler ve butonlar ile istatistik bilgileri için özel kutuları buradan alabilirsiniz.

    Awareness API: Başkaları tarafından beslemenizin trafik bilgilerinin görünmesi sağlar.

    Creative Commons: RSS çıkışı içerisine telif hakları ve diğer yasal çözümleri eklemenize imkân verir. Bu sayede çalınma olaylarını aza indirebilirsiniz.

    Password Protector: RSS okumasını şifreleme yapabilirsiniz. Sadece sitenize üye olanların RSS bilgilerini görmesini isterseniz bu kısmı kullanabilirsiniz. Ama diğer ziyaretçiler üye olmadan göremeyecektir RSS bilgilerini.

    NoIndex: Arama Motorları tarafından RSS bilgilerinizi okunmasını engelleyen seçenektir. Pek fazla tercih edilmez.(Yazının bu kısmı seohocasi.com'dan alıntıdır.)

    Bu kısımda bence en önemli yerler ise Email Subscriptions, PingShot, FeedCount kısımları. Bu kısımlar sayesinde ziyaretçiler daha iyi bir iletişim kurabilirsiniz. Son olarak da Optimize kısmında yer alan "Browser Friendly", "SmartFeed" ve "FeedFlare" kısımlarını da aktif yapın.


    Feed burner kurulumu ve başlıca ayarları bu kadar arkadaşlar umarım faydalı bir bilgi olmuştur. Hepinize iyi bloglamalar.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan