• Posted by : Unknown 30 Kasım 2012 Cuma

    Google Plus Profil oluşturma
    Google Authorship, Yazarlık” hesabınızı oluşturduysanız, fotoğraf profilinizin bir bağlantısı, artık içeriğinizin yanında görüleceği anlamına gelmektedir.



    Web Yönetici Araçları Blog İstatistikleri
    Google Arama Dünyasında yazarlık bilgilerinizin görülmesini istiyorsanız içeriklerinizi Google Profilinize bağlamanız gerekmektedir.”
    Doğrulanmış Yazar  görseli
    Bir önceki yazımda bu konu ile ilgili anlatım yapmıştım. Kısaca özetlemek gerekirse, Google arama sonuçlarında (SEO) profil resminiz, blog linkiniz, yazınızın kısa bir özeti ve yazarın diğer konuları şeklinde, görülecek.Blog yazılarımızın böyle bir görüntü ile arama sonuçlarında çıkması hepimizin en çok istediği konudur. Web üzerinde bu konular ile ilgili birçok anlatıma raslamanız mümkündür. Bu işlemin en basit yöntemini araştırdım ve sizlerle paylaşmak istedim. Bir “Link” bağlantısı ile bu işi yapabiliyoruz. Aşağıda anlatacağım bu linki ekledikten sonra bir, iki gün beklemeniz gerekebilir.Bu işlemden sonra, Google arama motorlarının en kısa zamanda  bloglarımızı taramasını beklemekten başka yapabilecek bir işlemimiz yok.
    Hemen yapacağımız uygulamaya geçelim.

    Google Plus Profil Resim Linkini Blogu'muza nasıl ekleyeceğiz :
    1.Blogger hesabınıza giriş yapın
    2.Şablon ⇒ HTML Düzenle
    3.CTRL +F araması ile <head> kodunu bulun.Fazla aramanıza gerek kalmayacak blogger HTML kodlarının en başında yer almaktadır.Bakdığınızda göreceksiniz.
    4.Aşağıdaki linki “Kendi ID numaranızla değiştirin” (Sarı renkle belirtilmiştir)
    5. <head> kodunun altına yapıştırın.Şablonunuzu kaydedin.
    Yapılan işlemlerin doğrulunu anlamak için ;
    https://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets adresine giderek, blogunuzun URL’ sini yazın önizleme ile kontrol edin.

    Yazı Kalıbımız :
    <link href='https://plus.google.com/114021536527450214647' rel='author'/>
    Yazarlık bilgilerinizi Webmastır yönetici araçlarında Laboratuar/Yazar İstatistiklerinden görebilir, Detaylı bilgi için, yardım merkezini inceleyebilirsiniz.Her yazımız da belirttiğimiz gibi, yine hatırlatmakda fayda görüyorum.Yazılarınız özgün ve size ait olsun.Kopyala yapıştır yapmayın. yapıştırma tekniğini kullanacaksanız, yazardan izin alın ve yazıyı aldığınız sayfaya bağlantı linki verin.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan