• Posted by : Unknown 26 Kasım 2012 Pazartesi

    Son yıllarda sosyal medya internet dünyasını adeta yerinden oynatıyor diyebiliriz. Facebook, Twitter, Google Plus derken şimdide özellikle gençler arasında büyük bir ilgi gören Tumblr blog ortaya çıktı. Aslında 2007 yılında kurulan Tumblr, Facebook kadar popüler olmasa da hiç de azımsanmayacak kadar bir kullanıcıya ulaştı. Şu an ki kullanıcı sayısı 77 milyon. Hiç de kötü değil.


    tumblr blog
    Facebook ve Twitter'dan farlklı olan ve daha çok insanların blog tutmak için kullandıkları Tumblr, yükselişini böyle sürdürürse ülkemizde en fazla tercih edilen blog sistemlerinden olan blogger ve wordpress'i de yakalayabilir. Kısa dönemde zor olarak görünse de uzun dönemde Tumblr bunu başarabilir gibi görünüyor.

    Sitenin kurucusu olan Karp yapmış olduğu açıklama ile sitenin aylık sayfa gösterim sayısının 20 milyar olduğunu söyledi. Bu gösterim de yeni yeni büyümeye başlayan bir site için hiç azımsanmayacak kadar iyi bir rakam diyebilirim. Daha önce herhangi bir reklam almayan Tumblr, son zamanlar da artık reklam almaya başladı. Site reklam aldıkça büyümeye, dolayısıylada kazanmış olduğu parayıda arttırmış durumda. Ama şöyle de bir durum var ki Tumblr reklam satışına beklenildiği gibi önem vermiyor hatta satmıyor da denebilir. Çünkü tumblr siteye reklam ile kullanıcı çekmek istemiyor hatta yaratıcı özelliklere bu durumun rahatsızlık verebileceği görüşünde.

    Bakalım Tumblr bu istikrarlı gidişini ilerleyen günlerde devam ettirebilecek mi ? Bu konu hakkında siz değerli ziyaretçileriminde görüşlerini bekliyorum.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan