- Home>
- şablon , Techtown şablon , Tema tasarım >
- Açılır Menü Başlığı Nasıl Yapılandırılır
Posted by : Unknown
7 Şubat 2014 Cuma
Blogger için, özel şablon kullanmayı planlıyor, özel şablon tasarımında bulunan açılır menü başlık çubuğunun nasıl yapılandırılacağını yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz. Blogger kullanıcılarının en çok merak ettikleri konunun başında açılır menü çubuğunun yapılandırılması gelmektedir. Wordpress site kontrol panelinde bulunan yapılandırma biçimi blogger kumanda panelinde olmadığından, bizde yapılandırmayı manuel olarak gerçekleştireceğiz. Yazar arkadaşlarım, özel açılır menü çubuğunu şablon kodlarında yapılandırmak çok kolaydır.
Anlatacağım konunun mantığını anladığınızda artık çok basit bir şekilde açılır menü çubuklarını başarılı bir şekilde yapılandırabileceksiniz. Önce izleyeceğimiz yolun mantığını sıralayalım.
Blogger özel şablon açılır menü linklerin yapılandırılma mantığı :
1. Blogger özel şablonunuzu kurduktan sonra menü çubuğunun şablon kodları içinde bulunmasını inceleyeceğiz.
2. Bir kağıt kalem alın ve şablonda gördüğünüz menü yapısını çizin. Çizdiğiniz her yabancı kelimeler için hangi link ve ismi yapıştıracağınızı belirleyin. Taslak menü hazırsa işleme başlayacağız. Ne kadar zor değil mi? Hepsi 2 madde içinde bitiyor.
Açılır menümüzü oluşturmak için hemen başlayalım.Sizde ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız
Açılır menü link ve isimlerinin değiştirilmesi :
1. Blog ana sayfayı açın.İlk olarak en basit olan Ana Sayfamızı yapılandıralım.
Ana Sayfa için, İngilizce kullanılan kelime neydi ? “ HOME”
2. Blog şablon → HTML’yi Düzenle tıklayarak şablon kodlarını açın. Burada şu mantığı unutmayın. Menü bir kod kümesidir.Home ile başlar ve en son kelime öbeğinde biter. Ana sayfaya bakıp kod içinde kelimeleri gördüğünüzde zaten işlemi bitirdiniz demektir.
3. Ctrl+F ile HOME kelimesini arayın.Birçok home kelimesi karşınıza çıkacaktır.Sizin bulacağınız kod kalıbı aşağıdaki resim gibidir. Bu kod biçimini unutmayın tüm kodlamalar aynıdır.
4. Resimde çerçeve içine alınan Home kelimesine, Ana Sayfa yazıyoruz. Burada link eklemeyeceğiz.Neden ? Kod kısmına bakarsanız Date yazısını göreceksiniz.Yani blog’unuzun link verisini otomatik tanıyacaktır. Date yazdığından burda link kullanmayacaksınız.Tüm özel şablonlarda aşağı yukarı sistem aynıdır.
5. Menü linki ve ismi bölümüne geldik.Bir örnek vereceğim diğer link ve isimlerin yapılandırması aynı şekildedir. Resimde gördüğünüz hemen alt sırada “Business” yazısıdır. Biraz önce taslak olarak hazırladığınız kağıda bakın ve hangi link ve ismi koyacağınızı belirledikten sonra linkimizin doğru olması için bir yöntem uygulayacağız.
6. Ana sayfanızı açın, etiketlerinizi açın ve linkini almak istediniz etiket kelimesinin üstüne mausu getirin maus sağ tık bağlantı adresini kopyala tıklayın. Kopyaladığınız bu linki ( #) hastag yada hepinizin bildiği müzik işareti diyez olan kısmı seçin ve linki yapıştırın. Bitti geriye sadece etiketimizin ismini yazma işlemi kaldı. Business yazan kısma etiket ismini yazın ve blogu kaydedin. Bitirdiniz. Nasıl sizce zor bir işlemmiydi ? Yukarıda anlatılanları bir örnek yaparak anladıklarınızı sağlamlaştıralım.
Etiket ismi şu olsun : Pinterest
Etiket linkide şu olsun : http://guneytest6.blogspot.com.tr/search/label/Pinterest
Ve sonuç olarak aşağıdaki resim ile yukarıda verdiğim resmi karşılaştırdığınızda açılır menü mantığını çok daha net algılayacaksınız.
Blogger özel şablon hakkında değişik konuları blog menü başlığı, Tema Tasarım sekmesine tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.