• Posted by : Unknown 6 Şubat 2012 Pazartesi

    Merhaba arkadaşlar. Siz de biliyorsunuz ki Google şu an için internet dünyasının en büyük devi. Bir çok insan Google'da arama yapıyor ve çeşitli sitelere giriyorlar. Peki Google gibi dev bir arama motoru kendisini bu kadar büyüten kullanıcılarını hiç düşünüyor mu?


    Elbette düşünüyor. Gün geçtikçe yeni güncellemeler geliyor. Google, sürekli arama algoritmasında değişiklik yaparak kullanıcılara arama yaptıkları zaman en doğru sonuç verecek olan siteleri getirmeyi amaçlıyor. Ama bir de şöyle bir durum var. Kullanıcıların arama motorlarında arama yaptıkları siteleri yapan web tasarımcılar.





    Dikkat eden kullanıcılar ya da web tasarımcılık yolunda yeni olan insanlar  göreceklerdir ki bazı sitelerin içerisinde toplasanız 50-60 satırlık yazı ancak vardır. Ama bu sitelerin günlük aldıkları ziyaretçi sayıları ise hiç azımsanmayacak kadar büyüktür. Peki, nasıl oluyor? Benim yaptığım araştırmalara göre web tasarımcılar etiketler kısmına yazmış oldukları yazı ile ilgili hemen hemen ne kadar anahtar kelime varsa yazıyorlar. Yazılan iki satır da büyük ihtimal bot kullanarak diğer sitelerden alınmış yazılar oluyor. Ya da yazının hemen alt kısmına yine anahtar kelimeleri yazıyorlar. Bir nevi spam yapıyorlar. Google, bu sitelerin bu şekilde yükselmiş olduğunu da biliyor ama henüz bir önleme getirmiş değil.


    Siz de biliyorsunuz ki Google, Panda güncellemesini duyurdu. Yine bir algoritma değişikliği geldi. Ama şu an için o tarz sitelerde herhangi bir gerileme görünmüyor. Peki Panda güncellemesi ile web tasarımcılar ne ile karşı karşıya kalacaklar?


    Google‘dan büyük çaplı bir algoritmik değişiklik yolda. Arama sonuçlarının kalitesinde önemli oranda bir iyileşme gerçekleştirmek için 27.03.2011 tarihinde google.com üzerinde aktif ettiği Panda Güncellemesi çok yakında diğer tüm ülkelerdede uygulamaya başlanacak. Google’ın yaptığı açıklamada google.com üzerinde %11′in üzerinde sitenin etkileneceği belirtilmiş. Bu değişiklikle birlikte Google’ın içerik çiftliği (content farm) adı verilen ve ana hedefleri düşük kaliteli içerikle siteyi doldurarak veya farklı sitelerin içeriklerini çalarak ziyaretçi trafiğini arttırmak olan siteleri hedefliyor.Bu güncelleme kullanıcılar için pek değeri olmayan, diğer web sitelerindeki içerikleri kopyalayan ya da tümüyle gereksiz olan sitelerin arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamasını düşürmeyi hedefliyor. Arama sonuçlarında daima kaliteli sonuçları listelemeyi hedefleyen google bu uygulamasıyla Türkiye’deki Seo sektörü ve optimizasyon çalışmaları yapan web siteleride etkileyecektir.(Yazının bu kısmı seohocasi.com'dan alınmıştır.)

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan