• Posted by : Unknown 9 Şubat 2012 Perşembe

    Merhabalar arkadaşlar, siz de biliyorsunuz ki sitenize arama motorlarından ziyaretçi gelmesi için sitenizin yapısının arama motorlarına uygun olması gerekiyor. Sitenizi arama motorlarında yukarlara çıkarmak için yapılması gereken birçok yol ve yöntem var. Bunlardan en önemlisi ise SEO. Blog sitenizin arama motorlarında üst sıralara gelmesi için sizlerle önemli olduğunu düşündüğüm noktalardan bahsetmek istiyorum.




    -Seo konusunda ilk dikkat etmemiz gereken nokta site içi Seo. Peki, bu ne demek oluyor? Hemen açıklıyorum. Yazılarınızı yazarken başlığınız ile ilgili yani konunuzla ilgili anahtar kelimeleri yazınızın içerisinden mutlaka kullanın. Tabi ki bunu abartmadan yapmanız gerekiyor. Çünkü fazla anahtar kelime kullanmak, arama motorları tarafından spam yaptığınızı gösterebilir ve o kelimede ceza alabilirsiniz.

    -Yazınızı yazarken önemli gördüğünüz yerleri kalın, italik ve altı çizgili yapın.

    -Yazılarınızı yazarken, yazdığınız yazıyla ilgili benzer yazılardan yararlanabilirsiniz. Ama kesinlikle kopyala yapıştır yapmayın.

    -Sitenize arama motorlarının örümceklerinin gelmesini istiyorsanız ping atabilirsiniz. Tabi ping atma işini yeni siteler yaparsa daha iyi olur. Belirli bir süreden sonra ping atmayı da bırakabilirsiniz.(Ama ping atarak sitenizin daha kolay indeks almasını sağlayabilirsiniz.)

    -Sitenizi Web Master Tools’dan Google’a ekleyin ve sitemap gönderin. Bu şekilde siteniz botlar tarafından daha kolay indeks alacaktır.

    -Sitenize pageranki yüksek olan sitelerden backlink alın ayrıca sitenizden çıkan linkleri de kontrol edin. Diyelim bir sizin için değersiz bir siteye link verecekseniz “nofollow” linkini veriniz. Ama sitenizden çıkan link değerli ise ”dofollow” link verin. ”Nofollow” linki, sitenizden çıkan link ile herhangi bir ilginiz olmadığını ifade eder. “Dofollow" linkii sitenizden çıkan linke güvendiğinizi ve referans verdiğinizi gösterir.

    <a rel=“dofollow” href=“http://siteismi.com” >siteismi</a>
    <a rel=“nofollow” href=“http://siteismi.com” >siteismi</a>


    Sizinde bildiğiniz yöntemler varsa yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan