• Posted by : Unknown 3 Aralık 2012 Pazartesi

    C# konusu özellikle praogramlama konusunda yeni olanlar için çok güzel diyebilirim. Birbirinden güzel ve dikkat çekici programlar hazırlayabilirsiniz.

    Ben de sizlere bu yazımda c sharpta nasıl web browser yapılır bundan bahsetmeye çalışacağım. İlk olarak programımızı çalıştırıyoruz;

    Daha sonra Form Load Toolbox kısmından aşağıda yer alan

    1 adet label,
    1 adet textbox;
    4 adet button,
    1 adet web browser ekliyoruz.

    web browser yapımı


    Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra "Git" butonuna çift tıklıyor ve _click olayına aşağıda yer alan kodları yazıp programımızı derliyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra textbox kısmına yazdığımız site, web browser kısmında görünecektir.

     webBrowser1.Navigate(textBox1.Text); 

    "Git" butonunun çalışması için gidip fare ile tıklamamız gerekiyor. Yani "Enter" tuşuna bastığımız zaman bu program çalışmayacaktır. Çünkü daha programımıza "Enter" tuşunu anlatmadık. Bunu yapmak içinse textbox kutumuzun "Event" kısmında bulunan "Keypress" kısmına çift tıklayarak aşağıda yer alan kodu yazıyoruz. Artık texbox kısmına site adını yazıp "Enter" tuşuna bastığımız zaman istediğimiz site web browserda gözükecektir.

     if (e.KeyChar == '\r') webBrowser1.Navigate(textBox1.Text); 

    Şimdi ise program çalışır çalışmaz istediğimiz sitenin web browserda gözükmesi için FormLoad kısmına çift tıklayıp aşağıda yer alan kodu yazıyoruz. Böylece program çalışır çalışmaz istediğimiz sayfa hiç bir işlem yapmadan açılmış oluyor.

    private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
            {
              webBrowser2.Navigate("www.celilbayer.blogspot.com");
            }
     


    Geri butonuna çift tıklayalım ve şimdi onun _click olayına aşağıda yer alan kodu yazalım. Bu şekilde istediğimiz gibi "Geri" butonuna basarak yapmış olduğumuz işlemi geri alabiliriz.

    webBrowser1.GoBack(); 

    Anasayfa kısmı ise isteğiniz sayfayı anasayfa olarak belirlemenizi  sağlıyor. Bu sayede istediğiniz sayfaları kısayol gibi kullanabilirsiniz. Örnek olarak ben anasayfa dedim. Siz bunu çoğaltarak yer imleri şekilde kullanabilirsiniz.

    webBrowser1.Navigate("www.google.com.tr");
      
    Umarım yararlı bir bilgi olmuştur. Diğer yazımda görüşmek üzere hepinize kolay gelsin.  
             

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan