• Posted by : Unknown 9 Aralık 2012 Pazar

    Hemen hemen tüm blog yazarları ve site sahipleri olabildiğince seo'yu öğrenmeye çalışıyorlar. Çünkü seo sayesinde ziyaretçilerini oldukça yüksek seviyelere çıkarabiliyorlar. Google sürekli yeni güncellemeler yaparak seo sektöründe spam yapanlar ile büyük mücadeleler veriyor. Gerek Panda güncellemesi olsun gerek Penguen güncellemesi olsun bunlar seo sektörünü etkileyen önemli güncellemelerdir.

    domain yaşı seo
    Sizlere bu yazımda seo konusunda domain yaşının öneminden bahsetmeye çalışalım. Öncelikle şunu bilin arkadaşlar Google'ı kandırmaya çalışmayın, bir gün mutlaka yalanınız ortaya çıkacaktır :) Gelelim domain yaşına. Şimdi elimizde aynı konu üzerine açılmış olan bir site düşünelim. Bu sitelerden birinin domain yaşı 5 iken diğerinin yaşı ise 1 olsun. Şimdi ben google'ın yerinde olsam şu şekilde düşünürdüm:" Arkadaş A sitesinin yaşı 5 iken B sitesinin yaşı ise daha 1. Ben o zaman A sitesini biraz daha öne koyacağım." Evet arkadaşlar mantık bu kadar basit :) Peki B  sitesi A sitesini hiç bir zaman geçemeyecek mi ? Tabii ki de geçecek. Peki nasıl? Özgün ve temiz içerek girerek, kaliteli sitelerden backlink alarak, domain yaşı sizden büyük olan sitelerin önüne geçebilirsiniz.

    Google domain yaşına önem verir. Eğer yeni bir site açarsanız sitenizin domainini 1 yıl yerine 2-3 yıl olarak alın. Bu şekilde google'a ben siteme önem veriyorum, uzun vadeli planlarım var diyerek mesaj gönderirsiniz. Böylece google sitenizi daha değerli olarak görecektir.

    Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Diğer yazımda görüşmek üzere...

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan