• Posted by : Unknown 15 Aralık 2012 Cumartesi

    Yazar ve Yöneici
    Blogger Blog, panellerimizde bulunan yazar ekleme, yönetici ekleme nedir? Yazar veya Yönetici eklediğimizde blogumuz zarar görürmü ? Bloguma neden, yazar, yönetici eklemeliyim ? Birçok sorulardan oluşan cümleri inceleyecek olursak, tek kelime ile blogunuza katgı sağlayacak eklentiler diyebilirim. Blogger tasarımcılarının bloglarımıza ekledikleri bu eklentiden pek fazla kişinin bilgisi olduğunu sanmıyorum. Bir çok blogger yazar ile yaptığım görüşmelerde, henüz yazar kısmının nerede olduğunu, hatta ne olduğunu bile bilmediğini farkettim. Bu değerli bölüm hakkında biraz da olsa sizlere bilgi aktarma gereksinimi duydum.
    Yazar Nedir ;
    1. Yazar bir Blog kurmuş ve günlük hayatındaki önemli konuları yazan kişidir.
    Yazılarını rasgele de seçebilir, belirli bir konu başlıgı altında kendi yazılarını kategorize ederek de yazı yazabilir.
    2. Blog panelinde yazar ekle, bağlantısı ile 100 kişiye kadar yazar ekleyebilir.
    Yazar ile Yönetici arasında çok büyük fark vardır.
    Yazar eklediğinizde yapabilecekleri nelerdir :
    Yazar sadece yeni bir yazı yazabilir, ayarlar sekmesinden kendisinin atayacağı gizli bir isimle bloga yazı gönderebilir.Tüm yetkisi bu kadardır.Blog da başka hiçbir değişiklik yapamaz, müdehale edemez.
    Blog Yöneticisi eklediğiniz de yapabilecekleri nelerdir :
    3. Blogunuza yönetici eklediğiniz de, sizin yaptığınız tüm işleri yapabilir. Blogunuza gadget ekler, şablonu değiştirebilir, yazı yazabilir, blogunuza sizin adınıza reklam çıkmasını sağlayabilir.Reklamı direk kendi adına yapması doğru olmaz.Bu nedenle alt yapıyı hazırlar ve sizin Google Adsense’ye kayıt olmanızı ve bazı kodları almanızı sağlayan bir kolunuz gibidir. Blogunuzda yapılan hataları düzeltebilir.Blogunuzu yapılandırabilir. Blogunuzun kurulumunda tüm iletişimleri siz yaptığınızdan, Google birinci derecede hak sahibi olarak sizi tanır.Yönetici ve yazarı istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.Blogunuza katılım sağlayan yazar ve yönetici konumundaki kişi de kendini sizin blogunuzdan kaldırabilir.


    ÖNERİ : Blogunuzda çözemediğiniz bir hata olduğunda, güvendiğiniz bir blog yazarı arkadaşınızı kendisini bilgilendirerek, blogunuza yönetici olarak atayabilirsiniz. 
    İşleriniz bittiğinde kendisine teşekkür edebilir, hatta yardımlarından dolayı o kişinin blogun da yorum yazarak bu konuyu anlatabilirsiniz. Bu da teşekkür etmenin farklı bir yoludur. Böylece bloglar arasında bir dosluk başlatmış olursunuz. Yorum yazmakdan çekinmeyin. 

    Yazdığınız her olumlu yorum size geri döner. Birçok insan sıkıştıklarında yorum yazar.
    Bu yanlıştır.Yorum her konumda iken yazılabilir.Yazıyı beğenebilirsiniz, yapamadığınız bir konu hakkımda bilgi alabilirsiniz.

    Yorum anında kendi blogunuzun gerek olmadığı halde linkinin bırakılması Spam olarak algılanır.Blogunuzda Spam klasöründe yer alır. Google’un hiç sevmediği hatta listelediği bir konudur. Bu konuya dikkat etmenizi önemle vurguluyorum.


     Spamdan Kaçının

    Gerek duymadıkca, yazar sizden link istemedikce blog linkinizi bırakmayın. Gizli kodlarla kesin bırakmayın. Sonra blogunuz, neden arama motorlarında görülmüyor diye arayışlar içine girebilirsiniz. Web yönetici araçları bu konuda en iyi yol gösteren bir yardımcıdır. Şiddetle tavsiye derim.


    Blogger ayarlar izinler yazar yönetici ekle

    Bu kadar yazıdan sonra bilmeyenler için yönetici nasıl eklenecek kısaca anlatalım.
    Yönetici ekleme :
    Yazar ve Yönetici aynı yerden eklenir.Vereceğiniz yetki, yazar veya yönetici seçimidir.
    1. Blogger paneline giriş yapın
    2. Ayarlar → İzinler → Yazar Ekle tıklayın
    3. Ekleme yapacağınız kişinin emailini yazın
    4. Yetki kısmından Yöneticiyi seçin ve kaydedin.
    5. Ekleme işlemi kabul edilmiyorsa ekleyeceğiniz kişiyi Googe Plusda Çevrelerinize ekleyerek organik bağ kurabilirsiniz.
    6. Yönetici olarak ekleyeceğiniz kişi ile direk irtibat kurmak için Gmail den sohbet kısmına kişiyi davet eden emaili yapıştırın. Sohbete davet edin.
    Konu hakkında birebir görüşmeniz gereken konular alacaktır.
    7. Eklediğiniz yöneticiye hatalar hakkında bilgi verin. 
    Bu bilgiler konunun çözülmesine etken verilerdir.

    Yazıyı beğendiyseniz yorum yazarak beğeninizi belirtebilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan