• Posted by : Unknown 4 Aralık 2012 Salı

    Pinteres

    Pinteres nedir ? Benimde şimdiye kadar pek dikkat etmediğim, ancak hızla ilerleyen, geleceğin Sosyal Medya Devleri arasına girebilecek alt yapısını tamamlamış bir site arkadaşlar. İnsanların değişik ortamlar aradığı Dünyamızda, Facebook, Twiter gibi Sosyal Medya Ağları ile mukayese ettiğimde kişisel düşüncem çok çok ilerde. Bu kanıya nereden vardığımı ise siteyi incelemek için girdiğimde çok şaşırmış aval aval bakmıştım.
    Bana alışık olmadığım bir site izlenimi vermişti. İlk izlenim düşüncem, Dünya alışveriş merkezi burayamı kuruldu şeklinde oldu. 
    Biraz daha inceleyince görseller ve konular hoşuma gitti. Herkes bildiklerini pazarda görücüye çıkarmış allayıp pullamış bir sergi niteliğindeydi.
    İnternet de konunun rand kısmını biraz irdelediğimde çok kısa sürede katılım oaranlarının çok yüksek olduğunu gördüm. Sayısal verilere fazla girmeyeceğim.
    Bırakalım da o verileri kendileri aralarında halletsinler. Benim için önemli olan görsellikti, bana kazandıracağı içerik nevi, cinsi, sitede gezinirken zevk duyabileceğim ilginç konulardı. Giyimden, yiyeceklere, mobilyadan, otellere kadar ne ararsanız bulabiliyorsunuz.

    Görselleri inceliyor, konu hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Bir örnek vermek gerekiyorsa ; 
    Yeni evlenecek birinin ev moble döşemesinden, giyim kuşamına kadar her yenilik sunulmuş. Bir lokanta sahibinin dahi belki hayatında bilmediği konulara değinilmiş.
    Çok merak ettiğim konulardan biride, bayanların neden bu kadar ilgi duydukları olmuştu.
    E, arkadaşlar, alışverişi seven bayanlar durur mu ? Ne ararsanız mevcut.
    Size fikir verebilecek birçok ürün var. sadece ürüne bakmak değil, düşüncelerinizi geliştirebilecek yeni buluşlara kapı aralayan fikirleride okuyorsunuz. 

    İşte o zaman çok değerli bayanların bu katılım oranındaki yoğunluğuna hak vermemek elde olmuyor. Beğendiğim konulara katılım yapmayı seven biri olarak hemen kolları sıvadım ve ilk olarak Pinteres'in çalışma şeklini anlamaya çalıştım. Burada sizlere Pinteres’in kullanımını anlatmayacağım. Konuyu merak edenler buradan giriş yaparak ilk görselliği görmelerini, sonrada buradan giriş yaparak da neyi nasıl yapmaları gerektiğini anlayabilirler.

    Blogger kullanıcı arkadaşlara da tavsiye edebileceğim bölüm tabiy ki var.
    Öncelikle giriş yaptığınızda üyelik işlemleri tamamlamalarını ve profil resimi üzerine mauslarını getirerek Ayarlar kısmına girerek kişisel bilgilerini tamamlamalarını tavsiye ederim. Gerçi şu anda Domain sahibi olmayanların sitelerini kabul edecek alt yapıyı henüz oluşturmamışlar. En azından siz şimdiden alt yapınızı oluşturun. Boardlar da kategerilerinizi tanzim edin ve içerik göndermeye başlayın. 

    Ha, unutmadan içerik gönderme işlemi bana biraz ilkel geldi dersem yanlış olmaz.İlerleyen zaman da herhalde daha teknolojik yapıya sahip olacaklardır. Yazılarınızı göndermek için Hakkında kısmında bulunan BUTON Pin’e tıklıyorsunuz tarayıcınızın yer işaretleri kısmına sürükleyerek Pin İt (O Pin) düğmesini taşıyor ve içeriğinizde açıklama niteliği taşıyan kısmı seçerek Pin İt düğmesine basıp, (kategori oluşturabilirsiniz) paylaşımı sağlıyorsunuz.
    Nasıl paylaşım yapacağınızı YouTube video’su ile izleyebilirsiniz.


    Blogger blogum için acaba onay alabilirmiyim dedim. Ancak Blog URL’sinin yanında onay görülmek de fakat, gerçekten onaylımı değil mi bende henüz bilmiyorum. 
    Yaptığım işlemlerde tam bir yanıt alamadım. Sizde deneyebilirsiniz. 
    Yapılacak işlem şu şekilde ;
    Setting (Ayarlar) kısmına girdiğinizde, Web Sitenizi Doğrulayın yazıyor.Tıkladığımda profilimin yanında kırmızı bir onay görülüyor. Size HTML doğrulama dosyasını indirin yazan yere tıkladığımda açılan dosyayı masa üstüne kaydediyorum. 

    Dosya uzantısı şu şekilde, ( pinterest-b7b47) bir kayıt veriyor. Dosyayı sunucuya yüklemeniz gerekmekte. İşlemi tamamladı iseniz doğrulama kısmına tıklamanız gerekiyor. 
    Blogger' lar için bir sonuç alamıyorum.Hemen altında Meta etiketi kısmına tıkladığımızda size verilen bir Meta etiketi görülüyor. Aşağıda görüldüğü gibi :


    Bu Meta etiketini (head) etiketleri arasına koymanızı söylüyor. Ancak değişen birşey olmuyor.Bekleyeceğiz bakalım.Çalışmaları bittiğinde herhalde bir kolaylık sağlayacaklar. İlerleyen zaman dilimde ne olacağını göreceğiz.etiketleri arasına koymanızı söylüyor. Ancak değişen birşey olmuyor.Bekleyeceğiz bakalım.Çalışmaları bittiğinde herhalde bir kolaylık sağlayacaklar. İlerleyen zaman diliminde ne olacağını göreceğiz.
    Pinteres sayfama bakmak isterseniz bağlantıya tıklamanız yeterli. Beni eklerseniz memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim. Bir sonraki gelişmelerde görüşmek üzere.


    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan