• Posted by : Unknown 8 Şubat 2013 Cuma

    URL Hataları Web Yönetici Araçları
    Blog yazılarınıza bağlantı veren linklerde zamanla hatalar oluşur.Kırık link dediğimiz bu hatalar, Google Web Yönetici Araçları'nda listelenir. Bu hatalar blog'unuza zarar vermez.
    Ancak kırık diye adlandırdığımız bu linkleri düzelterek Google Aramalarda çıkmasını sağlayabilirsiniz. Birçok blogcu arkadaşların blog'ların da, gördüğüm kırık link hatalarını düzeltmeleri adına, bu yazıyı yeniden kaleme alarak, videolu anlatım ile anlatılanları beslemeyi düşündüm. Kırık linklerin birikimi sonucu, size Web Yönetici Araçlarından bir yazı gelebilir.Bu yazının anlamı, bu linkleri düzeltmenizdir. Bu linkleri kaldırarak veya düzenleyerek, sağlıklı link haline getirebilirsiniz.
    Linklerin kırık, yani çalışmaz olmasının birkaç nedeni olabilir. Bunları özetlersek.
    → Mevcut Durum Sekmesi : Tarama hataları adı ile sıralanırlar
    → Tarama hatalarına tıkladığımızda, Web : Sunucu hatası ve Bulunamadı olarak karşımıza çıkar.
    → Diğeri de, Mobil : Sunucu hatası ve Bulunamadı hatalarıdır.
    Hata kodlarını buradan inceleyiniz. (200, 404, 503 vs. gibi)
    Blogunuzdaki hatalı linkleri nasıl kaldıracaksınız, resimli anlatımı inceleyiniz.
    Blogunuzda hatalı linkler olduğunda, okuyucularınızı blogunuza nasıl yönlendireceksiniz.
    Site haritası nasıl yapılarak gönderilecek
    Sitenizi Web Yönetici Araçlarına nasıl ekleyeceksiniz. Verilen kodu blogunuza nereye nasıl koyacaksınız. Bağlantı linklerini lütfen tıklayarak okuyun.
    → Kötü amaçlı yazılıma karşı veya blogunuza 3. parti tema yüklediğinizde blogunuzun iki şekilde yedeğini nasıl alarak koruyacaksınız.
    Yukarıda bahsettiğim birçok konu mevcuttur. Üşenmeden bu konuları yavaş yavaş okuyarak bilmenizde fayda var. Bir blogunuz varsa eninde sonunda bu konuları bilmek zorundasınız.
    Ben size şimdi bir blogda yapabileceğiniz basit birkaç adımı videolu olarak anlatmaya çalışacağım. Anlatmaya çalıştığım birkaç örnekten ibaret olacaktır.Ancak yapabilecekleriniz bunlarla aynı özellikleri kapsamakta olduğundan göz aşinalığınızı bu konuda geliştirmeye çalışın. Yani Web Yönetici Araçlarına devamlı bakın.
    → İpucu : Blogunuzda kendinize bir Gadget bağlantı listesi açın ve adına web çantam, çekmecem, gibi bir isim verin. Elinizin altında olması gereken tüm bağlantıları bu listede yapılandırın.Hemen konuya örnek vermek istersek. Blogumun yan sidebar açılan penceresinde, Subscribe yazısının üstünde WEB ÇANTAM adında Kategori listemi göreceksiniz.Sizde aynısından kendinize yapabilirsiniz.
    Yanlış yapılandırılmış, bağlantı hatalı URL kaldırma hakkındaki videoyu izleyin




    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan