• Posted by : Unknown 10 Şubat 2013 Pazar

    Blog Yazar ve Yönetici Oluşturma
    Blogger Blog Yazar ve Yönetici nasıl oluşturulur? Yazar, Yönetici yetkileri nelerdir? Blog’umda ekip çalışması yapabilirmiyim ? Blog’uma Yazar ve Yönetici olarak kaç kişi ekleyebilirim? Yazar, Yönetici yetkileri nelerdir ? Yetkilendirdiğim kişileri blog’umdan kaldırabilir miyim ? Oluşturduğum bu sistemin bana ne faydası var ? Googel Hesabı, olmayan birini bloguma ekleyebilir miyim ?
    Yukarıda anlatılan konular, sizi ilgilendiriyorsa ! Yazımı okumaya devam edebilirsiniz.
    1. Blog Yazar ve Yönetici nasıl oluşturulur ;
    Blog'unuza Yazar veya Yönetici ekleyebilirisiniz. Bazı blog hatalarını düzeltebilmeniz için yönetici davetinde bulunmanız kaçınılmaz olabilir.
    Bu işlemi gerçekleştirmeniz için;
    - Bloga giriş yapın
    - Ayarlar → İzinler → Blog Yazarları sekmesinde +Yazar ekle sekmesini açın.
    - Ekleyeceğiniz kişinin emailini açılan pencereye girin. Hemen alt sekmede “Yazar davet et”, “Kişilerden seç” seçeneği ile ekleyeceğiniz kişiyi biliyorsanız email’ini girerek davetiye gönderin. Email’i hatırlamıyorsanız, kişilerden seç sekmesi sizin adres defderi ile entegreli olduğundan ilk harfleri yazdığınızda karşınıza gelen isimlerden seçebilirsiniz. Seçimden sonra davetiyeyi gönderin.
    - Email gönderilen kişiye bir ileti gider ve kişi davet edilir. Kişi daveti kabul ettiğinde, blogunuzda ilk yazar olarak eklenir.
    - Davet ettiğiniz kişiyi Yönetici olarak atamak istiyorsanız, yukarıda anlatılan işlem gibi kişinin yetkisini Yönetici olarak değiştirmeniz gerekir.
    Yazar olarak eklenen kişinin, Yönetici olabilmesi için sizin ikinci bir kez işlem yaparak karşı tarafı Yönetici olarak atamanız gerekmektedir.
    2. Yazar olarak eklenen kişinin yetkileri, sadece yazı yazıp yayınlamakla sınırlıdır. Ayarlarla ilgili hiçbir bilgiyi göremez ve işlem yapamaz.
    3. Yönetici olarak eklenen kişinin yetkisi, sizin yetkilerinizle aynıdır. Kod ekleyebilir, blog ayarlarınızı düzenleyebilir, hatta blog’unuzu bile silebilir.
    Blog’unuz da bir hata oluştuğunda, güvendiğiniz kişileri Yönetici olarak ekleyerek yardım alabilirsiniz. İşleriniz bittiğinde kibarca teşekkür ederek, bu yetkileri iptal edip, ilerleyen zamanda, tekrar yetki verebilirsiniz. Blogunuzda tek bir yönetici varsa kaldırmanızın mümkün olmadığını unutmayın.
    4. Blog’unuz da birçok yazar ekleyebilir, yönetici atayabilirsiniz. Ekleyeceğiniz kişi sayısı 100 ad ile ile sınırlıdır.
    5. Yazar ve Yönetici sınırını geçmeden blog’unuzu bir proje, ekip çalışması alanına çevirmeniz mümkündür.
    6. Blog’unuz da oluşturduğunuz kişilerin, gmail’i yoksa, önce kayıt olması için bir ileti alacağını kendisine söyleyerek arkadaşınızı bilgilendirin.
    Davetiye ilgili sorunlar ;
    1. Davetiye sadece bir kez çalışır. Giden bağlantıya tıkladıysanız blog yöneticisinden tekrar davetiye almanız gerekir.
    2. Tüm tarayıcıyı kapatın ve yeniden açarak davetiyenizi tekrar deneyin.
    3. Bağlantıya tıklamak yerine, kopyalayıp yeni sekmede açın. Web tabanlı postaların çoğu geri bağlantı oluşturduğundan dolayı, bazı hatalar oluşabilir.
    4. Posta gönderme hataları oluşursa, davetiyeyi farklı bir hesaptan göndermeyi deneyebilirsiniz.


    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan