• Posted by : Unknown 18 Şubat 2013 Pazartesi

    Blog’unuzu Tanıtın
    Googe ürünlerinden, Blogger ile Blog açdıysanız, yeni bir hayata başladığınızı söyleyebilirim. Artık bir arkadaşınız, sırdaşınız, yalnızlıktan sıkılmayacak bir dostunuz var demektir. Şu anda bu duyguları yaşamasanız da kısa bir süre sonra yaşayacağınızı garanti edebilirim. En sevdiğiniz arabanıza, nasıl ki en güzel aksesurları beğeniyorsunuz, blogunuzun güzel görünmesi için de, aynı sevgi ile gadgetler, eklentiler aramaya başlayacaksınız.
    Blog’unuzda yazılarınız fazlalaşacak, görünüm teması güzelleşerek, ekleyeceğiniz yeni araçlarla web de insanlığın hizmetine sunacaksınız. Sonuç olarak blog’unuzu tanıtmaya başlayacaksınız.Blog’unuzda yazı yazmak, tema değişmek, gadget ve eklentilerle blog’unuzu hazırlamak, blogunuzun tanınması için yeterli olacak mı ? Hayır. Blogunuzun tanınması, duyulması için yapmanız gereken başka işleriniz de olacak.
    Blogunuzun tanınması, haberlerinizin yayınlanması için ipuçlarını inceleyelim
    1. Blog’unuzu Google+ ‘ya bağlamanız gerekli. Blogger profilinizi Google+’ya bağlayarak yakın zamanda kullanıma sunulacak olan, blog oluşturma topluluğu ve takipci oluşturmanıza yardımcı olacak özelliklerden yararlanabileceksiniz.
    Blogger profilinizi Google+’ya nasıl bağlayacaksınız, inceleyiniz.
    Blog'larımı Google+ profiline bağlamanın faydaları nelerdir?
    Blog'larınızı Google+ profilinize bağlamak, içeriğinizi çevrelerinizle ve herkesle paylaşmayı kolaylaştırır ve hedef kitlenizi genişletir. Google+ profilinizde blog'larınıza ek olarak diğer çevrimiçi içeriğinize bağlantı verebilir, bu şekilde diğer kullanıcıların web üzerindeki faaliyetlerinizi görmesini kolaylaştırabilirsiniz.
    Geçiş işleminin tamamen isteğe bağlı olduğunu unutmayın. Blogger profilinizi Blogger blog'larınızda kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu seçenek sadece blog'ları ile Google+ profillerini ilişkilendirmekte sakınca görmeyen kullanıcılar içindir.
    Google+ profilleri hakkında , geniş bilgiyemi ihtiyacınız var, inceleyin.
    2.Her zaman yazdığım ve önem verdiğim konuların başında gelen ;
    Kaliteli ve özgün yazı yazarak kayıtlarınıza gereken özeni gösterin. Dilgisi hatası ve kötü yazılmış bir blogu kimse okumaz.
    3. Arama motorlarını unutmayın. Blogger’un Arama Tercihleri özelliklerini kullanarak içeriklerinizi arayan kişilere kolaylık sağlayarak onlara sunun.
    4. Dinamik blogda kullanamadığımız ancak klasik bloglar için kullanılır olan e-posta ile gönder özelliğini etkinleştirin. Bu özellik kullanıldığında, kişiler yayınlarınızı arkadaşlarınıza yönlendirerek önerebilir. Blogunuzun tanıtımını yapmanın farklı bir yoludur. Bu ayarlar nerededir ?
    Yerleşim → Blog Kayıtları → E-Posta ile gönderme bağlantılarını göster sekmesini işaretleyin.
    Eski ayarları kullananlar için Ayarlar → Temel sekmesi içinde bulunur.
    5. Site içerik takibi kısmınızı açın. Ayarlar → Diğer → Site içerik takibi → Blog içerik takinine izin ver seçeneklerinde tüm işaretleyin.
    6. Blogunuz arama listelerinde görülüyormu kontrol edin. Ayarlar → Temel → Gizlilik sekmesinde “Düzenle” tıklayarak evet seçili durumdamı, seçli değilse evet olarak ayarlayın ve blogunuzu kaydedin. Blog’unuz arama motorlarınca taranmıyorsa, aramalarda yazılarınız çıkmıyorsa bu alanı kontrol etmenizi öneririm.
    7. Belirli periyotlarda yazılarınızı düzenli olarak güncelleyerek yayınlayın. Göndereceğiniz blog yazılarınıza orantılı olarak okuyucu ziyaretiniz de artış olur.
    8. Hedef kitlenizi oluşturun. Hedef kitlenizi oluşturmanızın en iyi yolu, yazılarınızla belirli bir kitleye odaklanarak, hitap etmektir. Oluşturulan bu kitle ziyaretci akışınızı değiştirir.Okuyucunuz her geçen gün artar.
    9. Gün içinde birçok e-posta göndeririz. Blogunuzun URL’sini e-postanızda imzanıza ekleyin.
    10. Adresinizi blog arama sitelerine ve dizinlere gönderin. İnsanlar her gün blog içeriklerine Technorati aracılığıyla bakıyor. Siz onların listesinde misiniz? Olmalısınız. Blog'unuzun URL'sini Technorati, Daypop, Blogdex, Popdex sitelerine ve bulduğunuz diğer sitelere gönderin.
    11. Aktif olarak yorum yapın. Beğendiğiniz bir blog'a rastlarsanız neden yorum yazmayasınız ki? Böylece yorumunuzu okuyup ilgilenen herkes profilinizi tıklayarak blog'larınıza göz atabilir.


    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan