• Posted by : Unknown 25 Şubat 2013 Pazartesi

     Blog Gazete Yazarlığı
    Türkiyede, Blog yazarlığı adında başlatılan etkinlikleri maalesef saçmalık olarak niteliyorum. Bu işe ilk başlayan Hürriyet ve Milliyet gazeteleri. İlk baktığınızda çok güzel hemen kayıt yapıp bende katilim diyorsunuz. Ne olduğunu bilmediğimizden hemen Banner'lerini alıp Blog'larımıza koyuyoruz. Bize ne gibi bir katma değer veriyor hiç düşünmüyoruz. Şu kadar yazı yazarsan şurda olursun, arama motorları tarafından okuyucun artar falan, falan gibi söylevleri gale alıp koşturuyoruz.Bu faaliyeti bende merak ettim ve girdim. Ne yapılıyor, ne oluyor, insanlara gerçekten bir şey veriyormu, bir şey öğretiyormu diye inceledim. Tabi arkadaşlar sonuç da emek sizin ve her emeğin bir karşılığı vardır. 35 yıllık bir iş dünyası deneyimim var. Birçok işlerde çalıştım.En alt seviyeden en üst seviyeye kadar. Ticaretin en acı taraflarını bizzat yaşayarak izledim ve hissettim. Denemek için gönderdiğim bir yazıma alıntı denildi. Çok sinirlenmiştim. Hatta yazı bile yazdım ama cevaplanmadı. Tam yazı yazmayı durdurmak isteyip üyeliğimi iptal edecektim ki ! Bir okuyucunun yazısını okudum. Ve iptal işlemini durdurdum. Aslında blog için değil okuyucu için yazmayı düşünüyordum. Ancak ne yazık ki faaliyet gösteren hizmet sahipleri konuyu bu şekilde görmüyorlar. Onlar için işin ticari boyutu vardır.Yazınızın önemi yoktur. Sekiz yıllık gazetecilik deneyimim de var.Ne olduğunu çok iyi bilirim.
    Okuyucumun yazdığı konuyu buraya taşımak size örnek göstermek istiyorum.

    Yazı Başlığı
    Blog Yazarları için 20 Altın Kural
    Yazı Tarihi ve Okuyucum
    29 Ocak 2013
    Erkan Sezgin Bey
    Okuyucu Yorumu
    Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Blog kategorisinde uzun zamandan beri ilk defa işe yarar bir yazı okuyabildik sayenizde...
    Yukarıda yazdığım yazı ve yazıya yapılan yorumu okuyorsunuz. Erkan Sezgin Bey’e bu güzel ve değerli düşüncesi için çok teşekkür ederim.
    Yazmış olduğu yorum benim için o kadar şey anlatıyor ki inanamazsınız. Evet şu kelime konuyu çok güzel özetliyor “ Blog kategorisinde uzun zamandan beri ilk defa işe yarar bir yazı okuyabildik sayenizde...”. İşte bu yazıdan sonra tekrar bir yazı yazdım.Ancak Admin Bey’in keyfi iyi ise ve onaylarsa yayınlanacaktı. Maalesef düşündüğüm konu gerçekleşti ve onaylanmadı. Yazdığım yazıyı merak ediyormusunuz ? Hemen burada linkini va adını veriyorum.Link ve Adı : Blogger Site Haritası Gönderme
    Şimdi bu neden yayınlanmadı ? Gerekçe neydi ? Nasıl olmalıydı ? Ne yapmamız gerekirdi ? Gibi gazeteciliğin ilk kurslarında öğrendikleri soru tarzı ile soruyorum.
    Ne, Nerede, Ne zaman, Kimle, Nasıl, gibi sorulardır bunlar. İşte bu sorularla bu işin Türkiyede uygulamasının henüz erken olduğunu görüyorum. Yazım bana ait bir yazıdır.
    Sonuç olarak o kadar emek verdiğiniz yazı, gazetenin kararını bekleyip onaylanacak veya onaylanmayacak, selpak kağıdı gibi kenara atılabiliyorsa bende bundan sonra yazı yazmamaya ve üyeliğimi iptal etmeyi düşünüyor.Zaten ihtiyacım yok.
    Birçok arkadaşın yazılarının arama motorlarınca çıkması için yazdığını biliyorum. Onları saygı ile anıyorum. Bu konuda benim fikrim kendiniz olun araştırın, yazılarınız özgün olsun, neyi nasıl yapacağınızı bilin ve Google güvenin. Arama motoru Google’dur. Google içerik kriterlerine uyuyorsunuz da yazınız dizinemi alınmıyor ? Mümkün değil. Blog ayarlarınızda, içeriklerinizde, Google veya Adsense içerik politikalarında mutlaka bir yanlışınız vardır. Google PageRank güncellemesi devam ediyor.Bakın Alexa verilerinize hiç birbirini tutuyormu ? Borsa gibi çıkıyor iniyor. Veriler sapıtmış durumda. Yani … Google, Google diyorum. Tarlanıza ne ekerseniz alacağınız mahsul de odur. Bu bir doğa kanunudur ve kimsede bunu değiştiremez.
    Yukarıda anlatığım konuya farklı bir bakış yapalım ;
    Yazımızın başlık adı ve linki : Blog yazarları için 20 altın kural 
    Google Arama Blog yazarları için 20 altın kural
    1. İlk maddede yer alan yazı linki sonuna bakın
    2. İkinci maddede yer alan yazı linki sonuna bakın
    3. Yukarıda her iki link de benim yazımı kapsamaktadır.Ancak 1. maddede ki linke tıklandığında benim blog sayfam açılmaz. 2. maddedeki linke tıklandığında benim blog sayfam açılır.
    → Şimdi soruyorum bu linkden hangisi size okuyucu getirir ? Cevabını ben vermeyeceğim.
    Siz karar verin ve yorumlayın.
    → Benim yazıma, Google aramalarda baktığımda ikinci sırada oluyorum.Bunun nedeni diğer, sitenin PageRank’ının yüksek olması. Ancak işin adaleti burda. Hemen altta da ben varım.İlginç diymi ?
    → Diğer bir konu 1. maddede yazı tarihi 29.ocak 2013 olarak görülmekte.İkinci linkte de 17 Aralık 2012 olarak görülmekte.
    Yorumu yine sizin değerlendirmelerinize bırakıyorum. Bu yazımda anlatmaya çalıştığım bir konu var. Anlayan anlamıştır diyorum. Boşa kürek çekmeyin. Kendi yazınızın dizene eklenmesini kendiniz sağlayın. Nasıl sağlayacağım diye düşünmeyin.Ne yazıkki yazılan yazılardaki bağlantı linkleri tıklanmıyor ve okunmuyor.İşin sırrı burada.Tıklayın ve bakın. Neleriniz eksik ne yapmanız lazım.Kendinizi test edin.Sırada Dünya değerlerini ölçen Alexa var ancak sabrediyorum ve bekliyorum.Google çalışmaları bir bitsin. Bakalım bu veri açıkları ne olacak nasıl düzelecek.Bu haksız yükseliş düzelecek mi ?
    Verdiğim örneği canlı mı izlemek istiyorsunuz ? Aşağıda verdiğim cümleyi kopyalayın ve tarayıcınıza yapıştırarak enterleyin.Canlı canlı inceleyin.
    Yazı başlığı : Blog yazarları için 20 altın kural 

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan