• Posted by : Unknown 23 Kasım 2013 Cumartesi



    alkislarlayasiyorum.com sitesinde bulunan yukarıdaki videonun en beğenilen yorumu… Ülkemizin durumunu çok güzel özetliyor.

    85 puanla atama bekleyen bir bilgisayar öğretmeniyim.az çok söyleyeceklerim var benim de.Biz asla bu videodaki insanlar gibi olamayacağız.çünkü biz üretici toplum değiliz,biz tüketici toplumuz.alıp kullanmasını,sonra atıp daha yenisini almasını severiz.Bilişim Teknolojisinde üst seviyedeki ülkelerdeki adamlar ileriyi bizden daha iyi gördüğü için teknolojiye yatırım yapıyor,üzerine duruyor.En bariz örneği Estonya.

    Estonya’da ilköğretim 2. sınıflara programlama dersinin kondu.O yaşta bir çocuktan program yazmasını web sitesi tasarlamasını bekleyemezsin,bunun tek amacı o çocuğun problem çözme yeteneğini geliştirmek,o çocuğa bir ufuk kazandırmak,bir teknoloji altyapısı vermek. bizde de durum şu;devlet büyüklerimiz bizlerin artık bilgisayar bildiğini ve bilgisayarın bir cep telefonundan farksız olduğunu,çocukların evde kendi kendine öğrenebildiğini düşünmekte.bu yüzden bilgisayar dersleri zorunludan kaldırılıp seçmeliye kondu,bu yüzden bizde teknik olmayan okullarda hala bir algoritma bir programlama dersi yok.

    Aramızda da vardır “tabi ya bizim veled de hacker maşallah canavar gibi bilgisayar biliyor” diyen insanlar.teknolojiyi iyi kullandığını düşünen o kişiler lütfen bir zahmet google trends’e girsin de adult içerik aramasında kaçıncı sıralardayız baksın.Facebook’ta MSN’de bu kadar yoğun bulunup OECD ülkeleri içerisinde teknoloji yeterliliğinde son sıralarda olmak çok acı.Günde 10 milyon düzenli okey kullanıcısının olduğu bir ülkenin potansiyeli bu olmamalı. Bir devlet dairesinde bırakın bilgisayar bozulmasını,kasanın arkasından fişini çekseniz akşama kadar dönüp arkasına bakmayı akıl etmeyecek ve iş yap(a)mayacak düzeyde bilgisayar biliyoruz maalesef ki tecrübeyle bu da sabittir. Biraz uzun oldu,kusura bakmayın.çoğunuz okumayacaksınız belki ama bu konuda çok doluyum ve bunlar içimden geçenlerin sadece az bir kısmı. Bir gün anlaşılacak bizim ne kadar yanlış bir teknoloji politikası izlediğimiz,ama umarım o gün ne bizler için ne de bizden sonraki nesil için geç kalınmış olunmaz. Binlerce bilişim öğretmeninden sadece biri…

    Kaynak:http://www.yavuzakbulut.com/bilisim-dersi-neden-gereklidir/

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan