• Posted by : Unknown 7 Kasım 2013 Perşembe

    Google Adsense İki Aşamalı Onay Süreci hakkında bilgiler
    Blogger ile Blog açtınız, Goggle Adsense ile para kazanmak istiyorsunuz. Adsense 2 aşamalı onay süreci için ne yapmanız gerekiyor. Adsense 2. aşama neden geçilemiyor?
    Yukarıda özetlediğim satırların çok kısa olması sizi aldatmasın. Eskiden Adsense den reklam almak bu kadar zor değildi. Ancak şu anda web’i kirleten bu kadar insan olduktan sonra Google Adsense’ninde bazı önlemler alması çok doğaldır.

    Blog yazarı bir arkadaşımın verdiği linki incelediğimde gözlerime inanamadım. Adsense satılık 75 $ 50 $ vs gibi açık arttırma pazarı kurulmuş.
    İnsanlar bir şirketin uygulama açıklarını yakalayarak bu işlemi de para karşılığında satmalarını inanın halen kafam almıyor. Bu insanlar ya saf yada Google’u çok saf zannediyorlar. Google yattığın yatağın baş ucundaki lambanı görecek kadar sana yakın.Ancak bunu ne yapar ne yaptırır. Kuralları ağırdır.Henüz bu kuralları tadmayanlar, tatdıklarında çok geç kalmış olacaklar. Çünki Web dünyasında kara liste diye kavram vardır.Bu listeye girdi iseniz tüm Dünya üzerinde size kapılar kapanır. Umarım çok kısa sürede akıllarını başlarına alırlar.
    Adsense kayıdınızı yapmadan önce bazı şartları sağladığınızı kontrol edin.
    1. 18 yaşını doldurmanız kesin. Bu yaşta değilseniz anne ve babanızın hesabı ile işlem yapabilirsiniz. Bunda bir sakınca yoktur.Tüm sorumluluk ailenizdedir unutmayın.
    2. Blog’unuzda porno, şiddet türü içerik olmaması gerekmektedir
    3. Irkcı, propaganda, kişisel yaşamı açıklama, şahıs ve kuruluşlar hakkında özel gizlilik taşıyan içerik yayınların olmaması gerekir.
    4. Tütün, içki, telif içeren resim, video, warez yayın, uyuşturucu özendirme niteliğinde yazılar, alkol, ilaç, silah, kitap, gibi içerikler olmamalı
    5. Yasal olmayan veya başkalarının yasal haklarını ihlal edecek içerik olmamalı
    6.Google gizlilik , Hizmet şatları , kalite yönergeleri, içerik polikalarına uyumlu olmalı
    Tüm bu konular daha fazla madde içermekte. Ancak ön plana çıkanları burada aktarmakta fayda görüyorum.
    Yukarıda anlatılan konulara uyum sağlıyor iseniz 2 aşamalı Google Adsense işlemine başlayabilirsiniz.Tabi tüm konular bunlarla da sınırlı değildir. Aşamalar içinde diğer konular hakkında bilgi verilmektedir.
    Adsense Onay Süreci 1. Adım
    1. Blog yazılarınız hazır, yerleşim yapılmış yayıncı reklamları için hazır durumda ise ;
    → Blog kumanda paneli → Kazançlar→ Adsense’e giriş yapın
    NOT: Blog hesabınızla giriş yapmaya özen gösterin. Farklı hesaplarla giriş yaptığınızda yayıncı hesabınızın uyuşmadığı mesajı alacaksınız.
    2. Başvurunuz esnasında S.S.S. Türkçe harf kullanmayın (ü,ç ş,ğ) gibi. Türkçe karakter kullanırsanız hata mesajı ile karşılaşırsınız.
    3. Başvuru sonucunda yaklaşık bir hafta içinde ilk onayı, (olumlu, olumsuz) alacaksınız. Posta hesabınıza bilgi gelecektir. Spam klasörünü her ihtimale karşı kontrol etmeyi unutmayın. Blog onayı olumlu ise sizden reklam birimi oluşturarak blog’unuza eklemeniz istenir.
    Adsense Onay Süreci 2. Adım
    1. Reklam oluşturmak için, Google Adsense hesabınıza giriş yapın.
    → Kazançlar → Kumanda panelini görüntüle → Reklamlarım → Reklam birimleri → Yeni reklam birimi sekmesine tıklayın

    Adsense reklam
    2. Reklam biriminiz için bir isim seçin ve kaydederek eksiksiz kod’u alın.
    Bir adet reklam kod’u almanız yeterlidir. Bu işlemde ki amaç reklam verenlerin ve Google Adsense’nin sitenizdeki içerikleri, görselleri inceleyerek reklama uygun nitelikte olup olmadığının araştırılmasıdır.
    3. Aldığınız kodu Blogger kumanda paneli → Yerleşim → Gadget ekle → HTML/JavaScript Gadget yolunu takip ederek ekleyip kaydedin.
    Blog önizlemesi yaptığınızda gadgeti eklediniz kısımda boş bir yer göreceksiniz. Görsel olarak iyi görülmese de artık bir hafta bu işleme katlanacaksınız.
    4. Adsense ve Reklamverenlerin incelemesi tamamlandığında 2. onayı aldığınızda, size e-posta bilgisi gelir. Artık birkaç saat sonra blog’unuzda boş olan kısımda reklamların çalıştığını görebilirsiniz.
    Blog ziyaretcileriniz reklamlara tıklama sonucu paranız size ait Adsense hesap panelinizde birikmeye başlar.
    5. Blog reklam gösterimi başlaması ile tüm işlerden kurtulduğunuz sanmayın.
    Artık Google Adsense takibindesiniz. Hesab açarken bir anlaşma imzaladığınızı ve bu yönergeleri kabul ettiğinizi hiçbir zaman unutmayın. Bu kurallar dışına çıktığınızda Adsense reklamlarınızın askıya alınabileceğini aklınızdan sakın çıkarmayın.
    6. 3. taraf reklam kullanabilirsiniz. Tabiii ! Nasıl ? Google Adsense kurallarına uyumlu olarak. 3. taraf reklamına okuyucunuz tıkladığında uygun olmayan kurallara ait bir sayfaya gitmemesi gerekir.
    7. 3. taraf reklamlar ile Adsense reklam karışımı yapmayın.
    Google Adsense uzmanları blog’unuzda yaptıkları test sonucunda en uygun reklam yerleşimini tespit etmişlerdir.
    Google Adsense reklamlarınız sitenizde ne kadar zaman sonra görüntülenmeye başlar konusunda geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.
    Google Adsense resmi sitesinde yayınlanan, Yeni Yayıncı Başvuru Süreci hakkında bilgiler.
    Reklam Kodunu Sayfanıza Yapıştırma konusunda bilgiler.
    Siteniz Google Adsense için uygun mu ? İnceleyin.
    Google Adsense Türkçe Grup forumların da yardım almayı veya yardımcı olmayı düşünüyorsanız ziyaret etmenizi tavsiye ederim.


    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan