• Posted by : Unknown 24 Kasım 2013 Pazar

    Blogger Sitemap nasıl gönderilir
    Blogger, blog site haritası gönderme sorunu yaşıyorsanız yazının devamını okuyarak sorunlarını çözebilirsiniz.Google’un Blogger forumlarında, blogger ile yeni blog oluşturmuş yazar veya eski blog yazarlarının site haritası gönderme konusunda sorun yaşadıklarını görüyor ve inceliyoruz. Google’un ürünlerinden olan, Web yönetici araçları , Blogger , Google Gmail ve Chrome yardım forumlarında bulunuyorsanız zaman zaman beni görebilirsiniz. Sizlerde bu forumlara katılarak insanlara yardımcı olabilir veya bilgi edinebilirsiniz.
    Web Yönetici Araçları ‘na son zamanlarda giriş yapıyor iseniz, Blog site haritanızda gönderdikleriniz ile dizine eklenen sayıların aynı olmadığını farketmiş olmalısınız.
    Blogger site haritası gönderme konulu yazımızda çok fazla detaya girmemiş sadece site harita uzantılarını vermiştim. Ancak son zamanlarda benimde yaşadığım ve bir haftadır sonuçlarını takip ettiğim site haritası gönderme işlemimi sonuçlandırarak sizlerle paylaşmak istedim.
    Blogger’un şablon ve gadget yeniliklerinden söz etmiştim. Kısaca bu yenilikleri tekrar aşağıda sıralıyorum. Arzu eden yazar arkadaşlarımız linklere tıklayarak konuları incelemek isteyebilirler.
    Blogger Google Plus Rozet Eklentileri
    Dinamik Blogger Atıf Gadgetinin Yeni Görünümü
    Dinamik Blogger İzleyiciler Gadgeti Kaldırıldı
    Dinamik Blogger Arşiv Gadget Yenilikleri
    Blogger Dinamik Görünüm Hatası ve Çözümü
    Dinamik Blogger Şablon Hata Kodunun Kaldırılması
    Dikkat ederseniz anlatılan konular içinde şablon ve gadget’lerde yapılan yenikler bize bazı kodların eklendiğini veya çıkarıldığını anlatıyor. Bu konu hakkında resmi mi açıklamaya henüz raslamadım. Ancak bu yenilikler yapıldı.
    Blogger’un çalışmalarını sürdürdüğü bir hafta içinde site haritalarını kontrol ettiğimde
    100 ve 400 rakamlarına ulaşan 200 kod’lu (sunucu bulunamadı) URL hatalarını gördüm. Çok doğal olarak ilk defa gördüğüm bu kadar fazla hatalardan dolayı bende şaşırdım.
    Ancak Blogger’un çalışmalarını bildiğimden ve 200 kod’lu sunucu bulunamadı hata sonuçlarının bir açıklaması olması gerekiyordu. Bu açıklamalar yapılmadı.
    Biraz düşündüğümüzde, Blogger barındırma yani sunucu hizmetini Google yapmakta. Hiçbirimizin bu sunuculara ulaşma yetkisi yoktur. Hata kodu 200 (sunucu bulunamadı) değerini verdiğine göre bizlerin yaptığı bir hatanın olması da mümkün değildi.
    Bir blog için 400 url hatasını birkaç günde düzeltebilirsiniz. Fakat birkaç blog ile çalışma yapıyorsanız bu çok zor ve imkansızdır. Peki Yapılması gereken işlemler neler olabilir.
    Yukarıda anlatılan konu şahsen yaşadığım ve bir hafta bekleyerek aldığım sonuçların doğruluğunu teyid ettikten sonra sizlerle paylaştığım konulardan ibarettir. Uygulamayı eksiksiz yapmak için lütfen iyi takip edin.
    200 değerli sunucu bulunamadı url hatasının çözümü :
    1. Google her hafta Web Yönetici Araçalarında bizlere 500 URL kaldırma hakkı tanır.
    Hatalı URL linklerinizi önbellekten ve arama sonuçlarından kaldırdığınızda bu sayı eksilir. Bir hafta sonra aynı sekmeye bakarsanız 500 URL kaldırma hakkınızın yenilendiğini görebilirsiniz.
    2. Özellikle altını çiziyorum 200 sunucu bulunamadı hatası olan linklerinizin olduğu sekmede sağ tarafda Göster sekmesinden hatalı link sayınıza tekamül eden sayısı seçerek belirleyin. Lütfen resmi inceleyin.
    Gideceğiniz menü bilgisi :
    Tarama → tarama hataları

    Web yönetici araçları url sayısını göster sekmesinde sayı belirleme
    3. Tüm linkleri seçmek için indirme yazısının altındaki kutuyu işaretleyerek seçin.
    Tüm linkleriniz seçili konumda olduğunda üst kısımda sil sekmesine tıklayarak tüm linkleri silin.
    4. Tüm linkleri sildik, şimdi Google’a bulunamadı sunucu hatası (200) hakkında sildiğimiz çalışan bu linkler için tekrar bilgi vererek arama bootlarına bilgi göndereceğiz.
    5. Tarama → Google gibi getir sekmesini tıklayın
    6. Açılan sayfada hiçbir şey yazmadan kırmızı renkli Getir butonuna tıklayın. getirme işlemi başlayacaktır.Getirme durumu sekmesinde yeşil onay olana kadar bu işlemi yapmanız gerekebilir.Çekinmeden devam edin.Bazen sunucu yoğun olduğundan üst kısımda kırmızı bantla size bilgi verilir. URL dizine gönderildi yazısını gördüğünüzde işlem tamamlanmıştır. İşimiz bitmedi şimdide site haritamız için bazı adımları uygulamaya alacağız. Okumaya devam edin.

    Google boot gibi getir
    Blogger Site Haritamızın gönderilmesi : (Sitemap)
    1. Google ilk defa açılan siterin site haritasını tarayıcı ve önbellek gibi uygulamalardan tasarruf etmek için web sayfanızı 26 ve 30 kadarını gönderir.Bu mantıktan hareket ederek. Her hafta bize 500 URL ekleme hakkını verdiğinide düşünürsek, Google mantığını biraz çözmüş olacağız. Bu şu demektir. İlk blog için göndereceğimiz site haritası ve yazılarımızın adedine göre göndereceğimiz site haritası farklı olacaktır.
    farklı site haritası da gönderseniz, Google 501 web sayfasını kabul edecektir.Bizde tüm site haritasını şu şekilde gönderdiğimizde tüm yazılarımızın gönderilmesini sağlamış olacağız.
    2. Öncelikle blog yazılarınızın kaç adet olduğunu bilin.
    Blogger kumanda paneli → Kayıtlar sekmesine baktığınızda bu sayıyı görebilirsiniz.
    (Kayıtlar içindeki taslak yazıları saymayın) Sadece yayınlar geçerlidir.
    3. Tüm site haritalarınızı seçin ve silin. Göndereceğimiz site haritasını yazı adetlerimize göre sıfırdan yapacağız.
    Yeni blog açmış gibi Google’a göndereceğimiz site haritasını göndermeden önce test edeceksiniz sonra göndereceksiniz. Test işlemini bilmiyorsanız buradan inceleyebilirsiniz.
    A. Site haritası test sonucu 26 sayısını verecektir
    Aşağıdaki site haritasını önce test edin sonra gönderin.

    /feeds/posts/default?redirect=false
    B. Blog yazılarınız 500 den az ise göndereceğiniz site haritası
    /atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500
    C: Yazı sayınız 500 den fazla 1000 den az ise göndereceğiniz site haritası
    /atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500
    D: Yazı sayınız 1000 den fazla 1500 den az ise göndereceğiniz site haritası
    /atom.xml?redirect=false&start-index=1001&max-results=500
    En son gönderdiğiniz site haritasında kalan yazı sayınız çıkacaktır.
    Sonuç olarak karşımıza 3 veya 4 gün sonra dizine eklenen toplam sayfamız görülecektir.
    4 Gün sonra çıkan sonuçlar aşağıdaki resimde görülmektedir. Umarım yukarıda anlatılanlar birçok blogcu arkadaşın işine yarar ve sorunlardan kurtularak yazılarını rahatca yazmaya devam ederler. 25 Kasım 2013

    Web yönetici araçları site haritası gönderme

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan