• Posted by : Unknown 22 Kasım 2013 Cuma

    Dinamik blogger İzleyiciler gadget'i
    Google Friend Connect kapanıyor mu ? Dinamik Blogger kullanıcıları İzleyiciler gadget’ini artık kullanamayacaklar. Google Friend Connect görevini artık Google Plus’a devrediyor. Google’un uzun zamandır çalışmalarını tamamladığı Google+ Followers (Google plus izleyicileri) bu görevi devralmış durumda. Klasik blogger kullanıcıları izleyiciler gadget eklentisini şu anda kullanabiliyorlar.
    Tahminlerime göre klasik blogger izleyiciler gadget’i ve Google+Followers alt yapı çalışmaları tamamlandığın da izleyiciler gadget’i de tamamen emekliye ayrılacak. Burada akla şu soru geliyor. Bu izleyiciler ne olacak ?
    Öncelikle Blogger için Google Plus Sayfalar devreye girebilir. İzleyiciler profili, blogger kullanıcı kişisel profile bağlanamayacağına göre, izleyicilere bağlantı veren bir sayfa linki ile eşleşmenin yapılması düşünülebilir. Hemen aklımıza ikinci soru geliyor. Blogger kullanıcıları sayfa mı açmalı ? Google’un çok doğal olarak sosyal platform tabanını elinde tutması için, blogger kullanıcılarından Google Plus da sayfa açmalarını ve Blogger bloglar ile sayfaların arasında bağlantı kurmalarını istemesi en olası tahmindir. Yani Blogger URL’nizin Google Plus da açacağınız sayfa ile bağlantılı olmasıdır. Sayfa ile bağlantılı olan blog’unuza izleyicilerin aktarılması da basitleşecektir.
    Şu anda dinamik blog’umu izliyorsanız sağ tarafta sidebarda izleyiciler gadgetinin görülmediğini farkedeceksiniz. Oysa izleyiciler gadgeti kumanda panelinde mevcut olup bir gün öncesine kadar görülmekte idi.
    Aşağıdaki resimde Klasik Blogger önizlemesindeki izleyiciler gadget’i ve izleyiciler görülmekte. Ancak Dinamik Blogger Ana sayfada görmeniz mümkün değil.

    Dinamik blogger İzleyiciler gadget'i
    Beğendiğiniz Blog’ları nasıl takip edebilirsiniz ?
    Blogger’ın okuma listesini kullanarak blogları takibe alabilirsiniz. Blogger okuma listesini nasıl kullanacaksınız inceleyiniz.
    Öneri : Kullanmakta olduğunuz blog’unuz için Google Plus site sayfası oluşturun. Google Plus site sayfası açmak 5 dk zamanınızı dahi almayacak kadar kolaydır.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan