• Posted by : Unknown 12 Eylül 2012 Çarşamba

    Blog sitelerinin temelini özgün içerikler oluşturuyor. Blog sahiplerinin yazıları ne kadar özgün ve kaliteli olursa ziyaretçiler tarafından oldukça tutulur ve ziyaretçi de büyük bir iz bırakırsa sizin sitenize sürekli girmeye başlar. Peki, sitemize özgün olarak içerik giremiyorsak ne yapmamız gerekir? Bazı blog sahiplerinin bu soruya cevabı farklı olacaktır :) Bana göre misafir yazılar ile sitenize özgün içerik girebilirsiniz. Ama sitenize misafir yazı yazılması için sitenizin oldukça tanınmasının gerektiğini düşünüyorum.

    copy içerikle yükselmek
    Bir çok blog sahibi sitelerindeki yazılarının çalındığını ve izin alınmadan yayınlandığını söyler. Aslında büyük bir kesim mutlaka diğer bloglardan esinlenir. Ve yeri geldiğinde küçük çaplı alıntılarda yapar. Tamamen (ç)alıntı yapanlar ise, aslında kendi sitelerine zarar verirler. Seo konusunda kopya içeriğe google'ın hiç bir şekilde göz yumması beklenemez. Kopya içerik ile yükselen siteler mutlaka bir gün gerileyip sandboxa girecektir. Bunun örneğini yaşayan bir çok blog sahibi tanıyorum.

    Sitenizden yazıların alınması elbette moral bozucu bir şey. Sonuçta emeğinizin tamamı, copy/paste ile başka sitelere alınıyor. Oldukça sinir bozucu birşey. Bunu engellemek mümkün değil. Ama siz siz olun kesinlikle sitenize kopya içerik girmeyin ki google'un gözünde düşmeyin ve bir gün google özgün içeriklerinizin değerini size mutlaka geri verecektir.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan