• Posted by : Unknown 16 Eylül 2012 Pazar

    Merhaba arkadaşlar. Sizlere bu yazımda iki tane önemli blog sisteminden bahsetmek istiyorum. İlk olarak blogger ile başlamak istiyorum.

    wordpress mi blogger mı


    1)Neden Blogger, Blogger'ın Avantajları-Dezavantajları

    Sizinde bildiğiniz gibi blogger'ın arkasında internet devi google var. Blogger ile açmış olduğunuz bloglar, diğer arama motorlarında indeks almadan google tarafından indekslenirler. Bu konuda oldukça avantajlı diyebilirim. Ayrıca blogger sade ve kolay bir yönetim paneline sahiptir. Bu panel ile oldukça kolay ve etkili bir şekilde yazı yazabilir, resim ekleyebilir, video ekleyebilirsiniz. İnternet ortamında bulabileceğiniz ücretsiz temalar ile tasarımınızı kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Ufak tefek Css ayarlamaları ile temanızı daha özelleştirebilir ve maksimum kullanılabilir seviyeye getirebilirsiniz. Host konusunda ve güvenlik konusunda hiç bir sıkıntınız olmaz diyebilirim. Tüm bunlardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Ama kendinize özel bir domain almak isterseniz bunun için bir ücret ödemek zorundasınız. Bunun dışında blogger kullanırken kesinlikle bir ücret ödemezsiniz.

    Benim gözümde blogger'ın en büyük dezavantajı ise diğer arama motorları tarafından çok fazla indeks almıyor olması. Ayrıca labeller(etiketler) çok fazla indeks almadığı için, blog sahiplerinin yazılarına çok fazla label girmesinin çok fazla etkisi yok diye düşünüyorum. Bence bunun dışında blogger'da çok fazla bir dezavantaj yok diyebilirim.

    2)Neden Wordpress, Wordpress'in Avantajları-Dezavantajları

    Wordpress ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden. Wordpress ile açmış olduğunuz blogunuza özgün olarak yazı girmeye başladığınız zaman ve gereken wordpress eklentilerinin kurulumunu yaptıktan sonra(Seo,sitemap vb.) siteniz çok hızlı bir şekilde indeks alacaktır. Wordpress seo açısından şu an için dünyada tartışılmaz en iyi konumda bulunan sistemdir. Zaten blog yazarlığı, seo gibi konularda araştırma yapan ve kendini geliştirmek isteyenlerde göreceklerdir ki seo sitelerinin büyük bir bölümü wordpress ile yapılmıştır. Eğer rakip siteleri geçmek istiyorsanız size en büyük tavsiyem wordpress bir blog açmak olacaktır. Ayrıca oldukça basit bir yönetim paneli ile oldukça kolay bir şekilde içeriklerinizi sitenize girebilirsiniz.

    Peki, wordpress'in dezavantajları neler? Benim yakındığım en büyük dezavantajı güvenlik. Çünkü ne kadar önlem alınırsa alınsın hackleme işlemine maruz kalınıyor. Bu gibi hacklerden kendinizi korumak için çeşitli wordpress güvenlik eklentilerini sitenize entegre etmeniz gerekiyor. Ama şunuda unutmayın ki bir siteyi hacklemeyi kafasına koyan kişi o siteyi her türlü hackler.

    Wordpress'in diğer bir dezavantajı ise host ve domain almak. Bunun için belirli bir bütçeye sahip olmanız gerekiyor. Bunun dışında benim wordpress'in bildiğim bir dezavantajı yok.

    Bu yazımda wordpress mi blogger mı sorusuna yanıt arayan arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Eğer aklınızda soru işaretleri varsa yorum formundan benimle paylaşabilirsiniz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan