• Posted by : Unknown 5 Temmuz 2012 Perşembe

    Bu yazımda blog açmak isteyen ama aklına bir türlü fikir gelmeyen ya da hangi konuda yazacağına bir türlü karar veremeyenler için niche sitelerin öneminden bahsetmek istiyorum.

    Niche Site Kavramı

    İlk olarak niche site kavramını açıklayayım; niche site genel kategoriden çok alt kategoriler de açılmış ve genel kategoriye göre anahtar kelimede yükselmesi daha kolay olan bir sistemdir diyebiliriz. Örnek vererek açıklamak gerekirse, diyelim ki sağlık ve zayıflama hakkında bir blog açmak istiyoruz. Açacağımız blog sitemizin anahtar kelimesi direk olarak "sağlıklı zayıflama"  olursa, bizim bu kelimede yükselmemiz oldukça zor olacaktır. Çünkü Google kelime aracına göre rekabetin yüksek olduğu görülüyor. Bunun için, rekabet oranı daha düşük ve yükselmemiz dagha kolay olan bir kelime ya da kelime öbeğine odaklanmamız gerekiyor. "Sağlıklı Zayıflama" yerine şu kelime öbeğini seçersek yükselmemiz daha kolay olacaktır "zayıfla". Çünkü rekabet oranı daha düşük olduğu için yükselmesi daha kolay olacaktır.







    Yukarıda vermiş olduğum örnekler sadece işin mantığını anlamanız açısından verilmiş örnekler. Niche site açmak için öncelikle kelime analizini çok iyi yapmanız gerekiyor. Bu konuda bilgileri ise diğer yazımda sizlerle paylaşacağım.

    Niche Site Sevdiğiniz Bir Konu Olsun

    Açacağınız niche sitenin sizin sevdiğiniz ve yazmaktan hoşlanacağınız bir konu da olması çok önemli. Çünkü açmış olduğunuz site, ilk adımda arama motorlarından daha çok ziyaretçilere yönelik olmalı ve ziyaretçilerin aradıklarını kolayca bulmalarını sağlamalıdır. Eğer siz sitenize gelen kişilerin isteklerine cevap veremezseniz, artık belirli bir süreden sonra siteniz kullanıcılar tarafından hoş karşılanmaz.

    Burada kısa ve öz olarak bahsetmiş olduğum yöntemleri, eğer dikkatli bir şekilde yaparsanız, açmış olduğunuz blog siteniz bir kaç ay içerisinde beklediğiniz yerlere gelmesi açısından çok büyük adımlarla ilerliyor olacaktır. Bu konuda siz de bilgilerinizi benimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan