• Posted by : Unknown 8 Temmuz 2012 Pazar

    Daha önce yazmış olduğum blog açmak için niche sitelerin önemi adlı yazımda sizlere temel bilgileri vermiştim. Bu yazımda ise en iyi anahtar kelimeyi nasıl seçeriz bundan bahsetmeye çalışacağım.

    Sitemize gelen ziyaretçilerin büyük bir bölümü, trafiğini arama motorlarından alır. Durum böyle olunca yapacağımız çalışmalar da buna göre olmalıdır. Eğer sitenize ziyaretçiyi kolay ve hızlı çekmek istiyorsanız arama hacminin fazla olduğu ama rekabetin düşük olduğu kelimeleri ya da kelime öbeklerini seçmelisiniz. Bu şekilde Google gibi arama motorlarında yükselme şansınız daha kolay olacaktır.

    Seçecek olduğunuz kelimenin sadece, arama hacmine bakmanız yeterli değil. Bu kelimenin size ne kadar gelir getireceğini de tespit etmeniz gerekiyor. Çünkü blog sitenize artık yeterli ziyaretçi gelince gerekli reklamları yerleştirdiğiniz de size getireceği kazanç da çok önemlidir. Şimdi bu işlemleri yapmak için sizlere bildiğim bir kaç yöntemden bahsetmek istiyorum.

    1)Google Kelime Aracı(Google Keyword Tool)

    Google Keyword Tool aracılığıyla, istediğiniz bir kelimenin ayda kaç kez arandığını ve rekabet düzeyinin ne kadar olduğunu bulabiliriz. Ücretsizdir ve kullanımı çok kolay bir araçtır. Şunu da söylemek istiyorum. Google'da ilk sırada olan bir site ziyaretçi sayısı olarak arama hacminde yer alan dilimin ortalama %42 sini almaktadır. Kısaca 100 kişiden 42 si sitenize gelmektedir.

    2)Google Trends

    Google Trends sizin anahtar kelime tespitiniz de oldukça işe yarayacaktır. Bu araçta Google'da herhangi bir kelimenin zamana göre aranmasını bile tespit edebilirsiniz.

    3)Google Arama Kutusu

    Arama motorunda herhangi bir arama yaptığınız zaman, size sayfanın en altında başka öneriler sunar. Bu öneriler de Google'da çok aranan kelimeler demektir. Bu şekilde de kelimenin fazla aranıp aranmadığını tespit edebilirsiniz.

    Benim en fazla kullandığım yöntemler bunlar.  Bu şekilde anahtar kelimemi tespit edip, istediğim anahtar kelimede yükselme şansımı arttırmış oluyorum. Bunlar dışında Google'ın bir kaç daha servisi var. Bunları da sizlerle paylaşayım ama bunları pek kullanmadığım için pek fazla bilgi sahibi değilim açıkçası.


    -Google Insight

    -Google Hot Trends

    4)Hangi Kelime Ne Kadar Kazandırır?

    Hangi kelimenin ne kadar kazandığını ise 7search.com/scripts/searchterms/top_paying.asp?n=100 bu adresten tespit edebilirsiniz. Bu aracı daha çok ingilizce site açacak arkadaşlar için önerebilirim. Bu aracı ben daha önce pek kullanmadım. Vermiş olduğum adresin sonunda yer alan 100 den dolayı 100 kelime çıkacaktır siz onu isterseniz 1000, 100000 yapabilirsiniz.

    Benim bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. Siz de yorum kısmından benimle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Hepinize iyi bloglamalar...

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan