• Posted by : Unknown 28 Temmuz 2012 Cumartesi

    Blog yazmak başlı başına büyük bir sabır ve emek isteyen bir iş. Bazı arkadaşlar nedense blog yazmayı çok hafife alıyorlar. Bence blog yazmak çok zor bir iş. Bu işi yapmak isteyen kişi oldukça hevesli olmalı diye düşünüyorum.

    Neyse gelelim blog yazarları için altın tavsiyeye :) Birçok kişi seo diye düşünebilir, özgün içerik diye düşünebilir. Ama benim için altın tavsiye motivasyon! Son günlerde paylaşmak istediğim, yazmak istediğim bir çok konu var ama motivasyon eksikliğinden dolayı yazamıyorum :) Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarının da motivasyonumu kaybetmemde etkili olduğunu düşünüyorum. Siz de eğer blog yazmak istiyorsanız ya da yazıyorsanız motivasyonunuzu yüksek tutun. Eğer motivasyonunuz yüksek olursa, zaten blogunuz için gerekli olan özgün içeriği yazabilirsiniz.

    Peki, motivasyonunuz neden düşebilir?

    --Eğer blogunuza gündüz saatlerinde yeterince zaman ayıramıyor ve bunu geceye bırakıyorsanız bu durum siz de motivasyon eksikliğine sebep olabilir. Çünkü gece saatleri oldukça yorucu olabiliyor. Ben genellikle gece küçük notlar alarak yazacağım yazıyı planlarım ve gündüz boş bir anımda yazarım. Hem daha rahat oluyor hem de güzel bir yazı ortaya çıkıyor.

    --Sitenize gelen ziyaretçi sayınız düşük ise bu sizi kötü etkileyebilir. Ama blog yazmayı sevdiğiniz için :) ziyaretçi sayınızın düşük olması sizin motivasyonunuzu asla kaybettirmemeli.

    --Yazacağınız konuyu sürekli düşünmeyin derim. Aklınıza bir konu gelirse bunu küçük notlar halinde yazın. Daha sonra ise bu küçük notlar zaten uzun bir makale olacaktır. Eğer konu aklınıza gelir gelmez, yazı yazmaya çalışır ve daha sonra aklınıza bir şey gelmezse yine motivasyonunuz düşebilir. Bu konuda söyleyeceklerim bu kadar siz de düşüncelerinizi belirtmek isterseniz yorum bölümünden belirtebilirsiniz.

    Elimden geldiğince kaliteli paylaşımlar yapmaya çalışıyorum. Umarım başarılıda oluyorumdur. Şimdilik kendinize iyi bakın. Hepinize iyi bloglamalar…

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan