• Posted by : Unknown 16 Temmuz 2012 Pazartesi

    Bir çok blogda mutlaka ilgili aramalar eklentisini görmüşsünüzdür. Blogger eklentileri içerisinde oldukça popüler olan bu eklenti sayesinde yazınız ile ilgili anahtar kelimeleri yazabilirsiniz. Ama şuna da dikkat etmeniz de fayda var. Eğer çok fazla anahtar kelime girerseniz siteniz seo açısından sıkıntıya düşebilir. Bundan dolayı bir kaç tane anahtar kelime yazsanız yeterli diye düşünüyorum.


    İlk olarak sitenizin yedeğini aldıktan sonra HTML'yi Düzenle> Widget Şablonlarını Genişlet dedikten sonra ]]></b:skin> kodunu bulun. Daha sonra ise bulmuş olduğunuz kodun hemen üzerine aşağıda yer alan kodları ekleyin.


    1. Adım:

    .celil_1 {color:#444444;background:#b6cfea url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhcCgvCd_zYaP8vZVrm7QLfl1SgPfe4exYv8rz1g7k0oKgH_eZr_FwSPxWfnFIBL44zr7B3G2qJbtjrn1LFObK3ivL-8yJGaJ9V0pTJ_86WgUtlBFpEr7x5ZrhElS7XbQOT-2j-5DzFEc/s1600/ilgili-aramalar.png) no-repeat 25px center;border: 4px solid #0098CA;-webkit-border-radius:5px; -moz-border-radius:5px; border-radius:5px;padding: 9px 35px 9px 65px;margin: 5px 30px;font-family: "Trebuchet MS";}

    Bu kısımdan sonra yapacağınız işlem ise her yazınıza aşağıda yer alan kodu eklemeniz gerekiyor.

    2.Adım:

    <div class="celil_1">Arama Sonuçları: </div>

    Ama bu işlem açıkça söylemek gerekirse biraz teferruatlı oluyor. Bunun da kısa bir yolu var. Ayarlar>>Biçimlendirme>>Kayıt Şablonu dedikten sonra 2.adımda yer alan kod kısmını buraya yapıştırın Bundan sonra artık her yeni kayıt gireceğiniz zaman "Arama Sonuçları" kısmı hazır bir şekilde karşınıza gelecektir. Son olarak şunu da söylemek istiyorum. 1 adımda yer alan css kodlarında istediğiniz gibi değişiklikler yaparak tasarımı kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

    Evet arkadaşlar bu konuda bu kadar. Diğer yazımda görüşünceye kadar hepinize iyi bloglamalar.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan