• Posted by : Unknown 22 Temmuz 2012 Pazar

    Bloglar Nasıl Dışa Aktarılır

    Blogger'ın en güzel ve en gözde özelliklerinden biri de blogunuzu istediğiniz gibi dışarıya aktarabilirsiniz. Bu şekilde blogunuzda yer alan yazı ve yorumların da yedeğini almış olursunuz.

    Bu aktarma sayesinde blogunuzun kopyasını sabit diskinize alabileceğiniz gibi, herhangi bir içeriği başka bir blogada ekleyebilirsiniz.


    Blogunuzu dışarı aktarmak için Ayarlar>> Blog Araçları sekmesinden dışa aktar diyerek blogunuzu dışarı aktarabilirsiniz. Blogunuzun dışarı aktarma dosyası .xml dosyası şeklinde olacaktır.

    Bloglar Nasıl İçe Aktarılır

    Yayınlarınızı ve yorumlarınızı başka bir blogunuza eklemek istiyorsanız Ayarlar>>Blog Araçları sekmesinden içe aktar diyerek blogunuzun yedeğini başka bir bloga yükleyebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra içe aktarılan .xml dosyasında yer alan yayınlar siz kumanda panelinden onay vermeden yayınlanmaz. Ama bu işlemi otomatikte yapabilirsiniz. Yapmanız gereken blogunuzu içe aktar demeden önce Tüm içe aktarılan kayıtları otomatik olarak yayınla seçeneğinin yanında yer alan kutuyu işaretlemeniz yeterli olacaktır.

    Görmüş olduğunuz gibi blogunuzu dışa aktardıktan sonra istediğiniz bir bloga tekrar yükleyebilirsiniz. Ayrıca bu şekilde blogunuz da yer alan yazıların ve yorumlarında yedeğini almış olursunuz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan