• Posted by : Unknown 25 Ocak 2013 Cuma

    Blog Açılış Stopwatch kullanarak öğrenin
    Blogger bloglarda en çok dikkat ettiğim konulardan biri de, Blogun açılış süresidir. Blogunuz hızlı açılmıyorsa, Google arama motorları tarafından taranmadan, dizine eklenmeden pas geçilebilir.Arama örümceklerinin blogunuzu taramaması sizin dizine eklenmediğiniz anlamına gelir.Dizine eklenmeyen bir blog da, tarayıcılarda herhangi bir konuyu sorgulayan okuyucu kitlesinin blogunuzu bulamamasına neden olur. Blogunuzda yazdığınız yazıların blog
    okuyucuları tarafından okunması, blog hızınızla da ilişkilidir.
    İnternette gezinirken tıkladığınız bir sayfa geç açılıyorsa, o sayfadan ayrılıp farklı bir sayfa arayışına girersiniz. Aynı durum sizin blogunuz için de geçerlidir.
    Blogunuzun hızlı açılması için ne yapmanız gerekiyor. Anlattığım konulardan tümünü yapmasanızda en azından bir iyileştirme sağlayabilirsiniz.

    Üçüncü taraf diye adlandırılan JavaScript ve bağlantılar ;
    En yüksek verimi alabilmeniz için Google, Blogger Gadgetl ve JavaScripleri kullanınızı öneriyor. Eğer 3. taraf bir JavaScript kullanacaksanız, bu kodların sayfanızın en altına koyulması halinde blogunuz daha hızlı yüklenebilir

    Resimler ve Medya Grupları ;
    Blogunuzda ne kadar çok resim, video ve diğer multimedya varsa, blogunuzun yüklenmesi de bu nisbette uzun sürer. Anlattığım bu konu, blogunuza resim veya vidyo yüklenmeyecek anlamını taşımamaktadır.Tabiy ki yükleyeceksiniz. Resimler ve videolar okuyucu kitlenizin artmasına etki eden etkenlerdir.
    Blogunuzun yükleme hızını artırmak için bazı konular vardır.

    • Resimlerin boyutunun küçük olması
    • Bazı resimlerin Picasa Web Albümlerine yüklenerek bağlantılı kullanılması
    • Blog açılışında kullanılan intro müziklerin otomatik açılmasını engelleyerek manuel açılmasının sağlanması
    • Video yüklediğiniz sitenin hızlı bir alt yapıya sahip olması, Örnek ; You Tube
    • Blogunuza özel bir CSS kodu ekledi isenin, sayfanızın en üst kısmına koyulması
    • Blogunuzda okuyucularınızın ilgisini çeken en önemli içeriğin, en hızlı açılan içerik olmasına dikkat etmek gerekmektedir.
    Blogunuzda yapacağınız bir test sonucunda, blogunuzun hızlı yüklenip yüklenmediğini Stopwatch kullanarak anlayabilirsiniz. Stopwatchı kullanmak için açılan penceredeki  kutuya blogunuzun URL'sini girin. StopWatch'ı başlata tıklayın.
    Stopwatch blogunuzu kısa sürede açar.Resim, videolar, gadgetler, gibi blogunuzdaki her şeyin ne kadar sürede yüklendiğini kaydeder. Yüklenmesi uzun süren öğeleri not edip bunları uygun şekilde değiştirin. Kendi blogumda yaptığım denemede 1 sn, 238 ms de açtığını görüyorum. Bu değer bir blog için çok önemlidir.Sizde deneyin ve kaç sn, de açıldığını öğrenin.

    Stopwatch ile Blog hızınızı test edin

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan