• Posted by : Unknown 8 Ocak 2013 Salı

    Tema CSS Kodları
    Blogger bloglarınızda Tema değişimi yapıldığında CSS kodlarınız silinir.Bu kodları tekrar arayarak kurmanız gerekir. Silinen Kodlarınızı blogunuzun temasını değiştirdiğinizde tekrar kullanabilirsiniz.Birçok blog da CSS ekleme işlemi şu anda yapılamıyor. Nedenini henüz çözmüş değilim. Ancak karamsar olmamak gerekli. Bende araştırdım ve test blogumda
    yaptığım işlemden sonra Tema değişiminde silinen CSS kodlarının tekrar kullanabileceğini tespit ettim.Hatırlarsanız bir önceki, yazımda Dinamik Blog da, CSS kodları nasıl çalışır diye yazdığım yazıda, blogun Şablon ⇒  Gelişmiş ⇒  sekmesinde eklediğimiz CSS kodlarından bahsetmiştim.Bu yazımdan sonra, kodların farklı bir yöntemle kullanılabileceğini araştırarak test blogumda denedim. Sonuç olarak; blogumun temasını değiştirdiğimde silinen CSS kodlarını uyguladığım yöntemle, tekrar kullanılabileceğini tespit ettim. Bu yazıyı okurken bazılarının aklına, Blogun temasını yedeklerim düşüncesi gelebilir. Sizde böyle düşünüyorsanız tema yedekleme bir önceki temanıza sizi geri döndürür. Siz farklı bir tema değişimi yaptığınıza göre bu düşünce tarzının yanlıştır.
    Temanızı Değiştiğinizde CSS kodlarını blogunuza nasıl yükleyeceksiniz ?
    NOT: CSS kodlarında bir alt kod yükleme işlemi varsa ilgili kod yüklenmeyeceğini unutmayın. Alt kod yoksa yükleme başarılı olacaktır.
    Dinamik Blogda yapacağımız işlemler nelerdir ;
    1. Blogger paneline girin ⇒ HTML şablonunu açın
    2. CTRL + F arama kutusu ile aşağıdaki kodu bulun.

    /* END CUT */
                                                               END CUT  kodu
    3. Bu kodun hemen altından başlayan ve aşağıda verdiğim kodda biten kodları kopyalarak bir metin dosyasına yapıştırın ve her hangi bir isimle metin dosyasını kaydedin. Biraz sonra bu kodlar bize lazım olacak.
    4. Kopyalama işleminin bittiği kod ismi bu. Bu kodu kopyalamayacaksınız unutmayın

    ]]></b:skin>

    Şablondaki b skin kodu
    5. CSS kodlarını eksiksiz kopyaladık ve metin dosyasına yapıştırarak kaydettik.
    6. Dinamik blogumuzda CSS kodlarımızı kopyalayarak sağlam bir yere yedekledik.
    Temanızı değişdikten sonra, metin dosyasındaki kodları, 2. maddede yazdığım kodun altına metin dosyanızdaki kodları yapıştırarak şablonunuzu kaydedin.
    Artık CSS kodlarınız çalışacaktır.Yukarıda anlatılan konu Dinamik blog tema değişiminde kullanılmak üzere yazılmıştır. Klasik blogda 2. madde de yazan kod yoktur. Klasik blog da aynı işlemi yapacaksanız 4. maddedeki kodun hemen üstündekileri kopyalamanız gerekecektir.Klasik blogda kodlar biraz farklıdır.Kopyalayacağınız kodu biliyorsanız ve eminseniz uygulamayı yapabilirsiniz.Üst ve alt kod başlangıç ve bitiş farklılıkları gösterebilir.Klasik blogunuzda anlatılanları uygularken emin değilseniz denemeyin.Kodları tanıyorsanız sorun olmayacaktır.Metin dosyasına kopyaladığınız kodları aktarırken eksik kod almayın.Dikkatli bir şekilde kopyalarak şablona yapıştırın.Dinamik blog CSS kodlarını uygulama ile problem yaşarsanız sorularınızı yorum kısmından belirtebilirsiniz. Konu hakkında farklı düşüncelerinizi belirtirmekten çekinmeyin.Bir konuyu bulamadıysanız, konu ile ilgili yorum yazmak istediğinizde, sağ tarafda açılan sekmede kategori başlığı altında İstek Hattı yazan kısımdan isteklerinizi belirtebilirsiniz. Alternatif olarak,İstek hattı yazan link bağlantısına tıklayarak da ulaşabilirsiniz.


    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan