• Posted by : Unknown 9 Ocak 2013 Çarşamba

    Blog Yazı Etiketinin Kullanımı
    Blogger yapısı gereği Kategori oluşumuna izin vermeyen bir tasarım.Bloglarımızda kullandığımız etiketleri, aynı zamanda kategori olarakta kullanmaktayız. Kategori gadgeti olmasını çok arzuluyoruz. Ancak bu isteğimiz henüz yerine getirilmiş değil. Geliştiriciler henüz Blogger Blogları için bu konuda bir Gadget yapamadığı açıkca belli. Blogunu yeni kurmuş, yazılarına etiket yazan arkadaşlara kısa bir önerim olacak. Uzun bir süre yazı yazıp,
    geriye dönük blogunu düzenleme gereksimi duymaması için, işin başındayken bazı konulara dikkat etmesi yeterli olacaktır.
    Gelecekte Blogunuzun etiket çöplüğüne dönüşmesini istemiyorsanız aşağıda sıraladığım bazı maddeleri dikkate alın.
    1. Bir word dosyasına yazılarınızda hangi kategorileri kullanacaksınız sıralayın. Bunları çoğaltabilir, alt alta sıralayabilirsiniz.
    Örnek :
    Blogunu KurBlog ipuçlarıBlog sitesi kurulumuGadgetler
    2. Yazılarınızı yazarken, hangi kategoriye giriyorsa, küçük, büyük duyarlıdır
    word dosyasından kopyalayıp etiket kısmına yapıştırın. Bu işlemi düzenli yaptığınızda farklı etiketler arasında kaybolmazsınız.
    3. Yazdığınız etiket aynı özellikleri taşıyacağından, ilerleyen zaman içinde aynı etikete bağlı yazılarınız bir sayfada görülecektir. Yazılarınız düzenli bir takip sistemine sahip olması da blog dizininizi oluşturmanıza sebebiyet verecektir.
    4. Web yönetici Araçlarına giriş yaptığınızda ;
    Optimizasyon ⇒ İçerik anahtar kelimeleri yazan yere tıklayın.
    Blogunuzda yazdığınız tüm anahtarlar kelimeler burada önem derecesine göre sıralanır. Hemen alt kısımda tabloyu indir yazan kısmı göreceksiniz.
    5. Tabloyu iki şekilde indirebilirsiniz. CSV düküman olarak (Exel), diğeride Google döküman olarak. CSV ile indirdiğinizde çok karmaşık bir görünüm sergiliyor. Google Döküman olarak indirdiğinizde sayfa hücre aralarını rahatlıkla ayırarak sırala şansınız var.
    6. Google Dökümanlarla indirmek için Google Drive sayfasına giriş yapıp Drive eklentisini indirmeniz gerekmekte olduğunu unutmayın. Eklentiyi bilgisayarınıza indirin ve kurun. 5Gb’lık bir barındırma alanına sahip olacaksınız.
    7. Google Drive Dökümanlarla neler yapılacağını inceleyin.
    8. Etiketlerle kategori nasıl yapılır inceleyin

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan