• Posted by : Unknown 2 Ocak 2013 Çarşamba

    Google Drive
    Blog sitelerine iletişim formu nasıl kurulur? İletişim formunda yorumlara cevap verme işlemi nasıl yapılır ? İletişim formu bloglara nasıl yerleştirilir ? Kurduğunuz iletişim formu arka planı nasıl değiştirilir ? Google Drive nedir? Neden Google Drive kullanmanız önemlidir. Google drive ile döküman nasıl oluştururlur ? Oluşturulan dökümanlarla resimleri nasıl yan yana koyarak blogunuzda gösterebilirsiniz ?

    Evet arkadaşlar birçok farklı yazı başlıklarımdan esinlenerek her acemi blogcunun bloguna uygulama yapabileceği bir yazı dizisi hazırlamak istedim. Bu amaçla yazıma başladım.Yazı akışında bunların hepsini roman gibi yazmayacağım. Her biri bir sayfalım yazı bunlar. Sizlere kolaylık olması için yazı başlıklarını ve kısa bir açıklama ile linkleri vereceğim. Size düşen görev istediğiniz zaman diliminde bu yazıları sırası ile uygulamak. Neden zaman dilimi yazdım? Birçok blogcu arkadaşımız, iş dolayısı ile zaman bulamıyor. Bulsa da araştırma yapacak ve uygulayacak zamanları yetmiyor. Bu nedenle, bu yazım, ilginizi çekiyor ise ne yapacaksınız ? Öncelikle bu konuda biraz fikir vermek isterim. Anlattığım konu okuduğunuz her konu ile uyum sağlayacak bir uygulama olduğundan, bu uygulamayı yapmayanlar her zaman arayış içinde ve başarısız olacaklardır. Bir hafta da yapabilecekleri işi belkide bir sene sonra tamamlayabileceklerdir. Bu nedenle önemlidir.Konuya önem veren çok şey kazanacaktır.Kazandıklarını hemen değil ama aylar sonra iyiki yapmışım diyerek kendi kendilerine teyid ettiklerinde anlayacaklardır.
    Bunlar neler şimdi görelim ve diğer konumuza geçelim ;
    1. Verilen her linki sırası ile okuyun, okurken adım adım uygulayın. Anlamadığınız yerleri not alın. işin sırrı bundan sonra başlıyor.
    2. Aldığınız notlara yorum yazarak blog yazarına bildirin. “İşin Sırrı” Bundan sonra başlamakta yazmamın nedenini aşağıda açıkladım.
    *Yazar yazdığınız yorumu okuyacak ve size bilgi verecek
    *Bu bilgi size gelecek mi ? Hayır.... Yazdığınız yazıya cevap gelmesi için ;
    *Yorum yazdığınız kısımda sağda “E posta yolu ile abone ol” yazısı sizin sorunlarınızı yazdığınız yoruma, yazarın verdiği cevapların otomatikman emailinize gelmesini ve sizin konudan haberdar olmanızı sağlayan bir eklentidir. Bu alana tıklayarak yorumları bana bildiri işaretlemesseniz, yorum cevaplarını hiç beklemeyin. Boşuna beklersiniz.
    3. Bir yazının iki ile üç saatte yazıldığını unutmayın. Burada bir emek vardır. Emeğe saygımız varsa, takdir etme duygularımız çalışıyor demektir.
    4. Yazarın yazılarını paylaşın, G+ butonu veya Sosyal Paylaşım iconları bu işe yarar. Süs için bunlar koyulmamıştır. Bunları yapmayan zaten blog ile uğraşmasın. Boşuna zaman kaybeder. Paylaşmasını bilmezseniz, paylaşılacak bir şeyiniz de olamaz. Dünya kuralı verdiğiniz kadar alırsınız.
    5. Sevdiğiniz blogları email ile abone olarak takip edin, izleme gadgetlerine kendinizi ekleyin. Kaybetmezsiniz tam tersine çok şey kazanırsınız.
    5. Bloglarda misafir yazar olarak yazı yazabilirsiniz. Bu işlem size inanamıyacağınız kadar (bacling) geri bağlantı sağlar. Blogunuzun değerini yükseltir. Okuyucu sayınız çoğalır. Bunun da kuralları vardır.İnceleyerek blogunuzu üst seviyelerde tutabilirsiniz.
    Bu kadar anlatımdan sonra gerçek konumuza dönelim ve başlayalım. Her link bir konu demektir tıklayarak inceleyiniz lütfen.
    1. Google Drive nedir
    2. Google Drive ile döküman nasıl yapılır
    3. Google Drive Dökümanını bir yazı editörü olarak kullanma
    4. Dökümanlarda çerçeve kullanımı
    5. Dökümanlarla İletişim formu nasıl yapılır
    6. İletişim Form yorumlarına nasıl cevap yazılır
    7. İletişim forumu, yorum ve cevapları blog sayfanızda aynı yere nasıl gömülür
    8. İletişim forumu, Arka Plan Teması nasıl değiştirilir
    9. Blogunuza yan yana resim nasıl dizilir, yan yana dört yazı yazarak yazılara devamını oku bağlantısı nasıl verilir
    10. Google Drive Forumu ile Blog yazılarınızı nasıl yazabilirsiniz
    11. Blog yazılarınızda nelere dikkat etmeli
    12. Gmail iletinize resim nasıl eklenir
    13. Wordpress bloguna İletişim Formu nasıl eklenir
    Bunun  gibi birçok konular mevcuttur. Google Drive kurduğunuzda bu anlattıklarımdan çok daha fazlasına sahip olabileceksiniz.
    Konu hakkında sizlerin de söyleyecekleri olabilir.Söz sizde !

    Google Drive Dökümanlarla yan yana resim kullanma Google Drive Dökümanlarla yan yana resim kullanma Google Drive Dökümanlarla yan yana resim kullanma Google Drive Dökümanlarla yan yana resim kullanma

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan