• Posted by : Unknown 11 Ocak 2013 Cuma

    Dinamik Blog Sidebar Scrollbar
    Dinamik Blog kullanıcıları için, Sidebar seçeneğinde dikey kaydırma çubuğu eklentisi nasıl kurulur ? CSS eklentisi olan dikey kaydırma çubuğu kodu nasıl eklenir ? Dinamik Blog Gelişmiş ayarlardan CSS özelliği çalışmazsa ne yapabiliriz ? CSS Dikey kaydırma çubuğunu blogumuza farklı şekilde ekleyip kullanabilirmiyiz ?
    Yukarıda anlatılan konular için Dikey Kaydırma Çubuğunu (Scrollbar) Blogunuza nasıl kurulması gerektiğini Dinamic Blog Sidebar Yazılar için Scrollbar yazımda belirtmiştim.
    Ancak yazı başlığı pek anlaşılır olmadığından konuyu yeniden ele almak istedim. 
    Ayrıca Dinamik bloglarımızda Gelişmiş Özelleştirme kısmından, CSS kodlarının eklenemediği konusunda bildirim aldım. Konuyu değerlendirdiğimde doğruluğunu teyid ettim.
    Evet arkadaşlar her nedense bloglarımızda, zaman zaman, bazı eklentiler çalışmaya biliyor.
    Bu düşünce ile araştırma yaptım. Şablonumuzda CSS olarak eklediğimiz, kodun Blog şablonlarımızda bulunduğu bir yerin olması gerektiğini, düşündüm. Yaptığım araştırma sonucu CSS kodlarının yerini buldum. 

    Peki bulduğumuz bu yerde kodlarımız çalışacak mıydı ?Hemen test blogumda denemeler yaparak CSS kodlarını test ettim.
    Sonuç : Başarı oldu.
    Dikey kaydırma çubuğu (Scrollbar) nedir ?
    Dikey kaydırma çubuğu (Scrollbar), isminden de anlaşılacağı gibi, yazdığınız yazı başlıklarının hemen sağ yanında yer alan yazıların aşağıya ve yukarıya kaydırılmasına yarayan bir eklentidir.
    Sidebar Nedir ?
    Blogunuzda sağ ve sol olmak üzere, Gadget ve  eklentilerin kurulduğu alandır.İngilizce çeviri tam yapılamadığından “yan çubuk” olarak da isimlendirilir.
    Dinamik blogumuzda sol tarafda yazılarınızın başlık isimlerini gösteren linklerdir.
    Dikey kaydırma çubuğunu (Scrollbar) neden kurmalıyım ?
    Bu konuyu kendi bloguma uygularken şöyle bir düşündüm.Bu eklentinin bana ne faydası olabilir di ? Dizüstü bilgisayarlar, İnternet, çağımızda çok kullanılan bir araçtır. Masa üstü bilgisayarlar da çok kullanılan araçlar arasındadır. Unutmadan cep telefonları atlamayalım.


    Mausunuzu bir an yok sayın ve manuel olarak bilgisaylarınızı kullanmaya çalışın.
    Mausa alışkınsanız manuel kullanımının, sizi bunaltacağını, hatta zaman dilimi olarak engelleyeceğini  göreceksiniz. Maus kullanmadan yapacağız işlemler yavaş olacağından seri işlem yapamayacaksınız. Boş vaktiniz varsa o ayrı tabi.


    Diğer bir neden de ! Dinamik blog sidebar görselini kullanan birçok okuyucu mevcuttur.
    Okuyucularınız, Sidebardaki yazılarınızı okumak için aşağıya doğru kaydırma gereksini duyduklarında manuel kullanımda zorlanacakları için yazınızı okumadan blogunuzu terk edeceklerdir. Size soruyorum ? Okuyucu kaybetmek istermisiniz ?
    %5’ lik bir okuyucu kaybını, Dünya üzerinde, internet okuyucu rakamları ile hesapladığınızda kayıplarınızı görebilirsiniz.
    Herhalde bu eklentiyi güncel tutmam ve yazıyı gündeme getirmemde ki neden için bana hak vereceksiniz.


    Blogger’un böyle bir eklenti veya Gadgeti yoktur. Eklenti çok basit bir koddan oluşmakta olduğundan, blogunuzdaki hızı etkilemeyecektir. Kod yapısına bakarsanız JavaScript yoktur. Herhangi bir host’dan yüklenmemektedir.Tamamen dikey çubuk, yerleşim yeri ve boyutlardan ibarettir.


    Dinamik bloglarımızda Gelişmiş CSS Özelleştirme bölümü, çalışmadığı için kurulumu nasıl yapacağız nereye ekleyeceğiz, aşağıdaki yazıyı okuduğunuzda çok kısa süre içinde yapabileceksiniz.
    Aşağıda anlatılan konuyu blogunuza uygulayın
    1. HTML şablonuna girin
    2. CTRL + F arama kutusu ile aşağıdaki kodu bulun.

    /* END CUT */
    3. Aşağıdaki CSS kodlarını eksiksiz kopyaladıktan sonra bu kod’un hemen altına yapıştırın. Şablonu kaydedin.



    Dinamik blog Dikey kaydırma çubuğunuzu kurdunuz. Sidebar da yazdığınız yazı linklerinizin biraz daha geniş okunur görülmesini istiyorsanız, hemen aşağıdaki kodu da biraz önce eklediğiniz kodun alt kısmına ekleyiniz. Her iki kodu da eklediğinizde sidebarda ki yazılarınızın başlıkları biraz daha okunur hale gelecektir.



    Önemli NOT:
    1.Kodlar üzerinde değişim yapmayınız.Temanızın belirli standart ölçüleri vardır.Rakamlarla oynayarak bu ölçüleri değiştirmeyiniz.

    2. Temanızı değiştirdiğinizde CSS kodlarının da değiştiğini ve çalışmadığını unutmayın. Yeni tema seçiminden sonra CSS kodlarını yukarıda anlattığım şekilde tekrar eski haline getirebilirsiniz.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan