• Posted by : Unknown 18 Ocak 2013 Cuma

    Zil
    Google+’ toplulukları, kullanıcıların bir araya gelerek ortak ilgi alanlarında paylaşım yaptıkları çevrelerdir. Çevreler beğenileri ve sunumlarını kendi bünyesinde oluşturulan kategoriler içerisinde sunabildikleri gibi, kategori olmadan genel olarak da yayın yapabilirler. Topluluğa üye olmayan kişiler bu alanlarda yayın ve yorum yapamazlar.
    Topluluğa üye oldunuz. Muhtelif konularda içerikler yayınlamaya başladınız.

    Topluluk üyeleri çoğaldıkca, yapılan tüm içerik bilgileri mailinize gelmeye başladı. Gelen bu mailler o kadar yoğunlaştı ki, bunaldınız. Mailleri almak istemiyorsunuz, ancak topluluktan da çıkmak istemiyorsunuz. Canınız istediğinde topluluğu izlemek, paylaşımda bulunmak sakin bir çalışma ortamı aramak isteyebilirsiniz.
    Böyle bir problemle karşı karşıya kalırsanız yapabileceklerinizi aşağıda özetliyorum.
    1. Katılım sağladığınız topluluk sayfasına giriş yapın
    2. Topluluk profil fotoğrafının alt kısmında bulunan zil simgesini göreceksiniz
    3. Zil üzerine mausu yanaştırın “Buradan bu topluluğa ilişkin bildirimleri açın veya kapatın” yazısını göreceksiniz.
    4. Bir tıklama ile bildirimleri açabilir veya kapatabilirsiniz.

    Topluluk ile ilgili bildirim ayarlarından yapacağınız bu uygulama ile topluluktan ayrılmadan canınız istediğinde giriş yaparak kullanabilirsiniz.
    Google ve Ürünlerini bu kadar sevmemin bir nedeni de tasarımların sade, hızlı, anlaşılır ve elinizin altında olmasıdır. Bir maus hareketi ile birçok işlemi anında yapabiliyorsunuz.
    Bir mukayese yapın. Facebook da tanımadığınız birini eklerken Facebook nerdeyse elimizi koparacak gibi ikaz ediyor. Bak tanımıyorsan ekleme. Aldırmayıp eklediğinizde birkaç gün içinde size farklı nedenlerden dolayı, günlük, haftalık kısıtlama cezası veriyor.
    Siz de çıldırıyorsunuz çareler arayarak birilerine çatmak istiyorsunuz. Ancak boşuna uğraşıyorsunuz. Sesinizi duyan olmuyor. Yönlendirdiği sayfa ingilizce ve birşey anlamıyorsunuz. Suskun bir şekilde bekleyişe geçiyorsunuz. Allah’tan Google Translate var ve tüm sitelerde çeviri yapıyor. Bu bile büyük bir lütuf dur. Bazı konuların değerini anlamak için konuyu yaşamak gerekir. Google’un neredeyse birçok ürününü kullanıyorum, bugüne kadar bana sopa göstermedi, ceza vermedi. Tam tersi yapıcı yol gösterdi. Google kullanımını bilmeyenler önceki alışkanlıklarından kurtulamıyorlar. Tek bir kalem üzerinden aynı konulara devam ediyorlar. Yapacak birşey yok. Bir kişi direksiyon da, 10 kişi de onu takip ediyor. Biri kalkıp dön şurdan diyemiyor. Korkularından mı hayır. Yapı meselesi. Araştırmacı olmak için araştırma duygularının gelişmiş olması gerekir. Bu kafa ile bir filmi 50 sene daha seyrederiz. Sahneler aynı kalır, sadece oyuncular değişir.

    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan