• Posted by : Unknown 29 Ocak 2013 Salı

    Google Gmail ile Arşivleme
    Google Ürünlerinden olan, Gmail’in Arşiv özelliğini kullanıyor musunuz ? Gmail Arşiv Gelen bildirimleri saklayabileceğiniz bir dosya dolabıdır. Gelen kutunuzda ki postaları silmeden saklayabileceğiniz bu uygulamayı kullanarak size lazım olabilecek bir dosyaya daha sonradan ulaşabilirsiniz. Gmailin birçok özellikleri vardır. Bir mail kutusu gibi görülen bu uygulama, site kullanımı gibi birçok özelliklere sahiptir. Geliştiricilerin son zamanlarda yaptıkları birçok değişim ile kendisini yenilemiş, kullanım işlevselliğini geliştirmiştir. 

    Gmail Arşiv Özelliği Nasıl Kullanılır :
    1. Google Gmail giriş yapın
    2. İlk gelen postanızı okuyun, postanızın üstünde ki ilk kutuya masusu yanaştırın, Arşivle kelimesini gereceksiniz. Okuduğunuz postanızı Arşivle menüsüne tıkladığınızda ana sayfadaki postanız arşivlenerek bu sayfadan kalkacaktır
    3. Postanız geldiğinde ilk sayfada postanızı okuyabilirsiniz veya sonradan okumak için,
    Postanızın sol tarafdaki kutudan işaretleyerek arşive aktarabilirsiniz
    Artık posta üst sekmesinde diğer menüleri görüyor olmalısınız.
    6. Arşivleye tıkladığınızda postanız aynı diğer işlem gibi Arşiv Dosya dolabına alınacaktır.
    Arşivleme işlemi ne işimize yarar ;
    Günler, aylar hatta yıllar sonra, aynı kişiden gelen postaları alt alta sıralayarak, okunmamış son postayı size gösterir. O posta ile ilgili her hangi bir zamanda geriye dönük olarak bakmak istediğiniz bir konu olduğunda, o postalar içinde arayarak inceleyebilirsiniz. Bu bir site bilgisi, davet, önemli bir postanız olabilir.
    Her gelen postanın, posta kutunuzu dolduracağını düşünerek silerseniz geçmiş postalar arasında arayacağınız bir bilgiye ulaşamazsınız. Hiç kullanmayacağınız bir postayı sislerek çöpe gönderebilirsiniz. İkinci bir koruma ve geri alma düşüncesi ile çöpe gönderdiğiniz postalarınız 30 gün silinmeden bekler.30 gün sonra otomatikman bu postalar çöp kutusundan silinir.
    Ya Posta Kutum dolarsa ne yaparım ?
    Merak etmeyin Google Gmail kullanıcıları için 10 GB bir kullanımı ücretsiz olarak hesabınıza eklemiş bulunmaktadır.Bu kotayı 10 senede bitiremezsiniz.
    Evet arkadaşlar, Google Gmail için size burada okyanusta bir damla küçüklüğünde bilgi aktarmaya çalıştım. Google’un devamlı posta depolama alanını yükselttiğini unutmayın.
    Postam kayboldu nereye gitti ?
    Postalarınızı Arşiv'lediniz. Postalarınız koybolmadı. Hemen sol kenar çubuğundan Tüm Postalara tıklayın, Arşivlediğiniz tüm postalarınızı göreceksiniz.


    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    Blogger Ve Wordpress Tema Arşivi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan